Детето, което се подпали – с 80% изгаряния

Детето, което се подпали – с 80% изгаряния

4-годишното детенце, което беше транспортирано от Благоевград снощи по спешност в София, е с 80% изгаряне. Това съобщиха от управата на „Пирогов“. Момченцето е в тежко състояние, предстоят му поредица от операции.

ТВМЕДИА припомня, че инцидентът стана вчера следобед. Майка му разказа, че то се е запалило, докато е играело с по-голямото си братче.

“Детето е в изключително тежко състояние, с реална опасност за живота. Изгарянията са тежки и навсякъде. Не мога да кажа какъв е процентът. Колегите са под напрежение и се борят за живота му”, каза изпълнителният директор на “Пирогов” д-р Валентин Димитров.

„Готвех за другите деца и изведнъж го видях целия да гори. Не знам как е станало, нямаме бутилки с бензин у нас“, заяви майката на пострадалото момченце.

„Бях на работа и ми звъннаха веднага да се прибирам, че детето е зле. Искам да кажа, че всички глупости, дето се писаха по фейсбук са една голяма лъжа – не съм си запалил детето! Може да се докаже, че съм бил на работа в този час, имам свидетели“, заяви бащата пред Нова.

Жена му Мирела потвърди през сълзи.

„Имаме пет деца, момчета. Таткото си ги обича всичките и никога няма да вдигне ръка на нито едно от тях. Работи като вол, за да ги храни. Работи за по 5 лв. на частно, за да има какво да им сготвя и да не стоят гладни“, посочи майката. Семейството е от ромски произход и живее бедно.

Бащата на пострадалото дете