Бизнесдамата Алена Щерк е убита по особено мъчителен начин

Бизнесдамата Алена Щерк е убита по особено мъчителен начин
Заподозрян номер едно – Виктор Мануел Спига, бившият на Алена

Множество удари по главата и травми, несъвместими с живота, са причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Това заявиха на съвместна среща с медии от полицията и прокуратурата.

„Сигналът за изчезналата е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано отвличане. В събота се налагаше много експедитивно да се действа, за да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе сформиран екип от прокурори. Протоколите към момента действия са одобрени. Иззети са данни от трафика за проследяване на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Република Италия“, разкриха криминалисти.

„Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвиненята, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера обаче бе отрит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново, за убийство, извършено по особено жесток начин“, разкри прокурор Иво Илиев. 

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че  двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, но това не е било предмет на разследване в първите часове на разследването.

„Основното беше да се намери тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на деянието Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото ѝ е превозено с личния ѝ автомобил до местността, където е намерено. В колата е открита кръва, а и установено, че в последствие автомобилът е управляван от Виктор Мануел Спига. Това са доказателствата, на които стъпваме в момента. Индикация за това е, че в последстиве е напуснал страната“, разкриха от прокуратурата.

ТВМЕДИА припомня, че заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена – Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция снощи. Задържан е, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.