Бивш полицай с нови показания по делото „Семерджиев“

Бивш полицай с нови показания по делото „Семерджиев“

Не съм казвал на Симона Радева, че подозирам Георги Семерджиев за катастрофата на бул. „Черни връх“. Това беше грешно цитирано в показанията ми пред следствието, заяви в Софийския градски съд Мирослав Якимов. Той е бил сред първите озовали се на сигнала за катастрофата, при която на 5 юли м.г. загинаха 2 момичета. За катастрофата е обвинен Семерджиев.

Якимов тогава е бил полицай в 4-о РУ, вече е уволнен. Той е гадже на Симона Радева, която след катастрофата занесла стълбата на Семерджиев, за да се изкачи в дома си, предаде репортер на „24 часа“.

На въпрос на съдия Стефан Милев дали е разпознал джипа на Георги Семерджиев, Якимов каза, че в началото колата била неразпознаваема. Впоследствие имал съмнения заради чанта в автомобила. Двамата се познавали, Семерджиев имал специфичен външен вид.

Снимки от съда: БУЛФОТО

Якимов обясни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева или тя на него. Запитан кое е наложило в тази ситуация – по време на оглед на катастрофа, да се чуе с Радева, Якимов обясни, че принципно се чували.

Той отрече да е казвал на Симона Радева за подозренията си, че Семерджиев е карал колата. Обясни, че в следствието, което води разследването, не снели показанията му правилно. Там е записано, че е казал на Радева, че Семерджиев е карал.

Якимов посочи, че Радева изживява тежко кавгите с родителите си. В нощта на 5 юли тя имала такава с майка си. Отишла до автомивката на Семерджиев, за да си вземе ключовете. Затова се чули втори път. Радева се прибирала, когато спряла на катастрофата. Пътят към дома й минавал оттам, защити я Якимов.

СНИМКИ ОТ СЪДА: БУЛФОТО