Алена е подавала жалби срещу убиеца си в 6-то районно

Алена е подавала жалби срещу убиеца си в 6-то районно

Убитата бизнесдама, IT специалист и преподавател по латино танци Алена Щерк е подавала жалби за психически тормоз в 6-то районно срещу бившия си приятел Виктор Мануел Спига. Това заяви синът на Щерк – Кристиан.

В интервю за вестник „Телеграф“ младият мъж съобщава, че в гаража на къщата е имало не малко, а много следи от кръв. Детето ѝ е в шок от ужаса.

„Дори не искам да си представям как е станало всичко“, разказва той.

По думите му, Спига избухвал за най-малкото, крещял и ѝ правил забележки за дребни неща. Единствено в началото на връзката им се държал мило и възпитано. После набързо показал лютия си нрав.

„Дори след раздялата им тя му помагаше – беше такъв човек, добра, възпитана, мила и отзивчива. Даде му дори колата си, защото той нямаше собствена. Помагаше му с легализация на документи и всичко, свързано с бизнеса му“, казва прес сълзи Крис.

Междувременно криминални психолози и психиатри все още не стигат до единодушно заключение планирано или непланирано е убийството на Алена. Според едни Виктор Спига е класически психопат – агресивен, но вътрешно спокоен, че взима правилното решение (за убийството). Други експерти пък са на мнение, че престъплението не е планирано, а е било плод на импулсивен гняв – за това свидетелстват непочистените следи от кръв в гаража, както и хаотичното изхърляне на трупа, без да направи опит да го скрие.