Адвокат отказа да брани убиец, разчленил тела в бидон

Адвокат отказа да брани убиец, разчленил тела в бидон

Окръжен съд Бургас проведе разпоредително заседание по делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, с подсъдим бившия предприемач Станимир Рагевски. 

По време на заседанието стана ясно, че избраният резервен защитник от Адвокатска колегия Бургас –  адвокат Бойко Даков, не може да приеме защитата на Рагевски по морални съображения. 

Окръжен съд Бургас определи, че предвид фактическата и правна сложност на делото и обема на събрания доказателствен материал, както и с оглед дългосрочното разглеждане на процеса, трябва да бъдат назначени резервен съдебен заседател и защитник. Съдът намери основания за разглеждане на делото по реда на НПК, съгласно който да не бъдат разпитвани всички свидетели и вещи лица.

Съдът допусна за съвместно разглеждане предявения граждански иск от дъщерята на убитата Бахлова за  заплащане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди, в размер на 500 000 лв. Наследничката на Бахлова бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец, посочва вестник „24 часа“.

Разчленената брокерка Теодора Бахлова

За съвместно разглеждане в наказателното производство бе допуснат и предявения граждански иск от майката на убитата Теодора,  в размер на 300 000 лв.

2021 г. бе открит трион, с който е била разчленена брокерката Теодора Бахлова

Трионът, с който са били нарязани труповете на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер, бе открит в края на октомври 2021 г. Електрическата част от него е била в междублоковото пространство на кооперацията, където живее Деян Дичев – Готвача. Там, в канализацията, е открит и проектил. В колата на заподозрения за убийствата бизнесмен Станимир Рагевски са намерени другата част от триона, и телефонът, с който Юмер е извикан за среща. Картата в него е била плащана 3 години, като от нея е произведено само едно обаждане – фаталното за Юмер – това, с което Рагевски го е извикал на среща.

Според повдигнатите обвинения до момента се смята, че убиец на строителя и брокерката Теодора Бахлова е бизнесменът Станимир Рагевски, а асистент и укривател, който вероятно е и разчленил жертвите е Готвача. Именно той завел полицаите до укритията на двата трупа. 

Рагевски, когото бургаският прокурор Йовита Григорова квалифицира като „сериен убиец“ след ареста, е застрелял жертвите с пистолет, а после двамата са замитали следите, докато камера не ги засякла как превозват бидони с части от Юмер, за да ги изхвърлят в блато край Бургас. 

Пистолетът пък е открит в заведението на DNA, където години наред работеше Деян Дичев- Готвача. Дичев бил умел в транжирането на риба. За важни клиенти, той сервирал лично, като пред тях обезкостявал рибата, разказват очевидци.

В сабления трион е намерена тъкан от Юмер. За същия трион свидетели твърдят, че се е подавал от чантата на Готвача, запечатана от камери в супермаркет, близо до апартамента, в който е убит строителя.

„Много внимателно и детайлно се анализира съвкупността и по двете дела. Ако счетем, че те трябва да се обединят и обвиненията да бъдат обединени, няма да се поколебаем“, категорично заяви окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев.

Говори се, че Рагевски и Готвача в ареста се топели един друг и се държали с огромно самочувствие пред разследващите. С тях работят криминални психолози от София. Разследването е поверено на топченгето от морския град – Златко Пеев.

Юмер Мехмед също е убит и разчелен, а трупът му стоял в бидон 3 месеца…

През октомври 2020 г. гръмна новината, че брокерката Бахлова излязла от дома си на ул. „Оборище“ и повече не се прибрала. Месеци наред от нея нямаше и следа. По-късно, през тази година, изчезна мистериозно и строителя Юмер. Неговото изчезване стана причина да започне да се разлита целия случай и да се стигне до разкриването на най-зверските убийства, които Бургас помни. Мнозина ги сравняват с жестокостта на Джак Изкормвача, поради това, че жертвите са били брутално нарязани и частите им укрити в шахти в центъра на Бургас – нещо, което смрази обществеността в морския град. Именно поради големия обществен интерес прокурор Георги Чинев и комисар Калоян Калоянов хвърлиха светлина върху разследването, за да успокоят, че то напредва бързо и скоро е възможно да има промяна на обвиненията на двамата задържани бивши авери. И Рагевски, и Дичев са бивши затворници.

След като Рагевски застрелял брокерката, части от разчлененото и тяло били държани в бидони три месеца. После били изхвърлени в гробището и в канализацията в града. При Юмер бил следван същия сценарий. Бидоните с останките му били изхвърлени в блатото.

Мотивът за убийството на Юмер е ясен – „обещания за овъзмездяване на Юмер, които не са били изпълнени. Към момента по двете досъдебни производства няма категорични данни дали Юмер Мехмед е участвал в убийството на Теодора Бахлова“, уточни прокурор Чинев.

Наблюдаващият разследването на убийството на Теодора Бахлова – прокурор Светослав Маринчев заяви, че всичко до този момент, което е събрано по делото, сочи, че се касае за спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари, движими или недвижими вещи от Станимир Рагевски. 

ДЪЩЕРЯТА 

„Ти беше всичко, мамо! Аз ще те запомня такава. Убийците ще ги вкарам в затвора! Тялото на мама е намерено…“, съобщи преди време дъщерята на Бахлова – Християна. Момичето потъврди новината, че тленните останки на брокерката са открити.

От  деня, в който Теодора Бахлова изчезна, дъщеря ѝ алармираше, че вероятно с майка ѝ се е случило най-лошото.

Бившата брокерка на недвижими имоти изчезна на 29 октомври 2020 г. Случаят започна да се разплита след жестокото убийство на 28-годишния Юмер Мехмед от разбитата банда на Митьо Очите. За убийството, станало на 4 август, бе арестуван бургаският предприемач Станимир Рагевски, който, оказва се, е бил бизнеспартньор на Бахлова. И един от последните, с които Теодора е говорила в деня на изчезването си.

Тялото на застреляния в тила Юмер бе открито нарязано и разпределено в чували на сметище край Бургас. До мястото разследващите са били заведени от основния свидетел по делото за убийството на Юмер – бургазлията Деян Дичев. По данни на прокуратурата той е помогнал на Рагевски да изнесе чувалите с човешки останки от апартамент в бургаския к-с „Зорница“. Тялото е било нарязано с електрически нож. Тогава липсвал единият крак на жертвата.

Снимка на Станимр Рагевски: Иван Колев, „Flagman“