20-годишният циганин, убил мъж в Мизия – дрогиран

20-годишният циганин, убил мъж в Мизия – дрогиран

20-годишният циганин, който уби Валери Пелтешки от Мизия бил надрусан и се върнал на мястото, за да скрие следите си. Това стана ясно по време на извънреден брифинг пред прокуратурата във Враца.
По думите на зам.-окръжен прокурор Елена Станева и старши комисар Цветко Нинов лично младежът съобщил, че 61-годишният мъж е починал.

Той разказал в полицията, че на възрастния човек му прилошало докато пътували заедно към Оряхово, свалил го от колата, а малко след това починал.

Доказателствата събрани до момента обаче се различават от разказа на 20-годишното момче, което е с криминални прояви, но е неосъждано.
Циганинът помолил вчера Валери да го откара до Оряхово. Докато пътували двамата се скарали, което предизвикало агресията на младежа и започнал да удря мъжа в областта на главата. Успял да спре лекия автомобил „Опел Корса“, свалил Пелтешки от него и продължил да го удря в главата с ръце и крака, а след това започнал и да скача върху тялото му. Ромът видял, че лицето е бездиханно, но продължил яростно да скача върху тялото му, а след това напуснал местопрестъплението. Не след дълго обаче се върнал обратно, за да прикрие следите си. Покрил тялото с клони, свалил номерата на колата и отишъл с баща си в полицията, където излъгал за случая.

20-годишният не е осъждан, но е с криминални прояви и лоши характеристични черти. Има данни, че употребява наркотици, като такива е взел и часове преди да извърши жестокото убийство.
Предстои на същия да му бъде повдигнато обвинение по чл.116 за убийство, причинено по особено мъчителен начин. Законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Междувременно почернената дъщеря на убития, Снежина Димитрова, майка на две малки деца, написа емоционален пост в социалните мрежи, с който казва, че докато е жива ще се бори за справедливост.

“ Не мога да опиша болката, гнева, яростта, безсилието, което изпитвам… Омразата и ненавистта към това страшилище… Три дни чакам да видя обезобразения си баща и да го погребем… А е толкова рано, не съм подготвена… Дали ще има отмъщение не знам, знам единствено, че до момента в който съм жива ще се боря това нищожество да изгние в затвора! Някой би споделил, че това е малко, “ око за око… Както всеки човек и аз се надявам да има правдивост и този урод да бъде съден по член 116 и да влезе до живот без право на подмяна! Ще си платиш, гадино! Ще платиш скъпо за убийството на татко ми! „, ридае Снежи.