18-годишен уби 82-годишна баба в опит за изнасилване

18-годишен уби 82-годишна баба в опит за изнасилване

Опит за изнасилване, при който 82-годишната Благовеста Габровска е повърнала и се е задушила, е причината за смъртта на жената. Тя е била нападната от 18-годишния си съсед в русенското с. Щръклево на 2 януари.

Трупът ѝ бе открит на следващия ден, завит с одеяло, има и синини по ръцете. Намерил я нейният син. За престъплението е обвинен Светлин А.

Той живее в съседната на Габровска къща.

Прибрал се със семейството си от Дания преди около месец. От дете познавал жената. Затова се смята, че тя сама го е пуснала в следобедните часове на 2 януари.

След като влязъл в къщата, Светлин я нападнал, хванал я за ръцете, свалил панталоните ѝ и я съборил на земята. При падането обаче Благовеста се ударила и повърнала част от обяда си. Парченца заседнали в трахеята и жената се задушила, сочат предварителните данни от разследването.

Младежът е бил заловен и още в предварителната беседа е признал за престъплението. По предварителни данни младежът не е извършвал престъпления в Дания. Разпитите му вървели трудно, защото имал доста ограничен речников запас. Засега е обвинен за убийство и блудство.

Най-отвратителното в случая е, че само 2 дни преди да бъде разкрит като извършител на престъплението, той застана пред камерата на Нова телевизия в качеството си на съсед на убитата жена.
„Не съм чул никой да влиза и излиза от нейната къща“, заяви пред репортер на телевизията Светлин с цялата си наглост.