Разследват лице от Пловдив за измами, представял се за политик от ПП

Разследват лице от Пловдив за измами, представял се за политик от ПП

Прокуратурата разследва арестувания мъж от Пловдив, който се представял за политик от „Продължаваме промяната” и мамел хора с обещания за уреждане на различни проблеми.

За да затвърди лъжите си, мъжът публикувал в профила си във Facebook фалшифицирани снимки. Някои от пострадалите са му дали различни суми за ”услугите”. Мнимият политик се представял и за възпитаник на Харвард. От “Продължаваме промяната” категорично се разграничиха от мнимия политик и заявиха, че нямат нищо общо с него.

„На 12 юли Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 33-годишния пловдивчанин за това, че е измамил четирима души по различни схеми. Общо е причинил 13 хиляди лева щети. По случая са разпитани 25 души – част от които пред съдия. Събрани са множество оперативни данни под формата на писмени материали. И установихме, че това е само върхът на айсберга”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

По думите му през последните две години мнимият политик се представял, основно сред ромската общност в Пловдив и околността, за човек, който може да реши всичките им проблеми. „Той се представял в част от схемите като адвокат и по думите му дори е печелил дела. Отворил си е офис в центъра на Пловдив, където е посрещал хора и е изслушвал техните проблеми. Основаната му схема е узаконяване на незаконни постройки. В Розино се появил на евангелистка сбирка и убедил 50 души от селото да му дадат между 300 и 1000 лева, за да им узакони имотите”, подчерта Илиев.