Почина простреляният 33-годишен бизнесмен

Почина простреляният 33-годишен бизнесмен

Тази сутрин в болница в Пловдив е издъхнал 33-годишният спортист и бизнесмен Тургай Сали, който в малките часове на неделния ден бе простреляният пред дома си в кв. “Каменни” в Хасково.

Припомняме, че тежкият инцидент стана малко след 1 часа след полунощ, когато са получени два сигнала за стрелбата на тел. 112. Единият е от приятел на Тургай, който е бил с него пред дома му, а другият – от случаен гражданин.

Пострадалият е отведен в спешното отделение на болницата в Хасково, а след това е откаран в Пловдив, за да му направят операция.

Преди да издъхне Сали е разпитан от криминалистите и е дал описание на стрелеца. По думите му мъж с черни дрехи и без маска го е прострелял с два куршума в седалището и е избягал от местопрестъплението.

Тургай Сали е търговец на хранителни добавки по фитнесите и спортните зали в Хасково. Няма досие в полицията.

ИМА ЗАДЪРЖАН

За убийството вече има задържан, съобщиха от полицията. Това е мексикански гражданин с испански паспорт. Тпй е заловен в хотел в София. По информация на БНР убитият е бил свидетел по дело срещу организирана престъпна група в чужбина. Рано тази сутринта полицията е влязла в столичния хотел, за който е получена информация, че се намира мексиканецът. Задържаният е лежал е затвор в чужбина. При обиските са намерени множество предмети, за които се смята, че имат общо с убийството. Разследването по случая продължава.