Нелегалните мигранти, заловени в парк „Гео Милев“, са афганистанци

Нелегалните мигранти, заловени в парк „Гео Милев“, са афганистанци

Мъжете, заловени в парк „Гео Милев“ по-рано днес са от Афганистан. Това научи ТВМЕДИА от свои източници. Припомняме, че униформени от Първо районно полицейско управление случайно заловиха мигрантите, седнали да си почиват на припек в парка. В групата няма жени и деца, уточняват властите.

Оказва се, че при проверка те не са предоставили документи за самоличност.

Полицаите се усъмнили и като видяли, че всички мъже имат сериозни обриви. Най-вероятно всички са заразени с шарка – но какъв вид, все още не казват от полицията. Тепърва ще бъдат преглеждани от лекар.

„Задържани са за 24 часа, после отдел „Миграция“ ги поема. А каква ще е съдбата им – не се знае. Едни се връщат в родината си, други кандидатстват за статут на бежанец“, разясниха пред ТВМЕДИА процедурата нашите източници.

Във връзка с призиви за „обезпаразитяване“ на парка лекари припомнят, че всички видове шарки са инфекциозни заболявания, а не паразитни.

Много родители, най-вече майки, изразиха своите опасения, че мигрантите може да заразят деца, посетили парк „Гео Милев“. Това на практика няма как да се случи, освен ако не се осъществи близък контакт с болния.

Снимка: БУЛФОТО/архив