Намериха труп на бебе в дере

Намериха труп на бебе в дере

Районната прокуратура в Сливен ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за смърт на новородено дете, съобщиха от обвинението.
Смъртта е настъпила на 7 април в село Конево, община Нова Загора. По време на разследването е установено, че починалото дете е било захвърлено в дере.
Извършен е оглед на местопроизшествието, провеждат се и разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински експертизи на майката и на починалото дете, които да установят точната причина за настъпилата смърт на новороденото.
Предстои да бъде назначена и психолого-психиатрична експертиза на родилката. След заключенията на така назначените експертизи ще бъде изяснена и точната правна квалификация на деянието.

„Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на новородено момиче“, съобщи говорителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова за БТА. Тялото е било открито привечер същия ден край селото от деца, които са сигнализирали в полицията. Установена е била майката – на 19 години от същото село, която е посочила къде се намира детето.

Направени са медицински експертизи на майката и на новороденото, като е установено, че бебето е родено живо, а черепно-мозъчна травма е непосредствената причина за смъртта. Разследва се каква е причината за травмата и от кого е причинена. Жената все още не е разпитана, защото не е била в състояние да дава показания. Отказала е да влезе в болница.