Юруш към Гърция и Турция за празниците

Юруш към Гърция и Турция за празниците

Очаква се интензивният празичен трафик да започне след 16:00 часа на 21 април, съобщиха от Главна дирекция „Национална полиция“. Най-голям е интересът на нашенци в посока южните ни съседки Гърция и Турция. Трафикът към тези дестинации вече е интензивен, уточняват пътните власти.

От Гранична полиция съобщиха и че по-интензивен трафик се очаква да има и около границаите ни със Сърбия, Северна Македония и Румъния заради отпадането на covid мерките.

Екипите на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени на изходите на големите градове, за да регулират трафика. Полицаи от „Пътна полиция“ ще бъдат разположени във вечерните часове около наведения, за да не допускат пияни шофьори зад волана.
1818 проверки е извършила пожарната в църкви, хижи и хотели във връзка с предстоящите Великденски празници. На църковните служители са дадени предписания и съвети за предотвратяване възникването на пожари. Три акта за административни нарушения са били издадени за храмове.

29 противопожарни автомобила с екипи ще бъдат разположени пред най-големите храмове в София, Бургас, Видин, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Сливен, Хасково и Шумен.
Около 70 служители на пожарната ще следят в навечерието на Възкресение Христово за спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност.