Втори иск за 300 бона в „Бебегейт“

Втори иск за 300 бона в „Бебегейт“

Втори иск по случая с разменените бебета в болница „Шейново“ беше подаден в Софийски градски съд, съобщиха от институцията.

Той е внесен от адвокат Тодор Мангъров, от името на една от пострадалите майки и други членове на семейството, като общата му стойност е 300 000 лв.

ТВМЕДИА припомня, че адвокат Мангъров защитава майката, която не се скри от медиите и общественото пространство – става дума за ромката Севда Михайлова. 

Севда не скри сълзите си пред журналисти. 

„Не спя и не ям, мисля само за това. Как е възможно да стават такива грешки? Съсипаха ми здравето и психиката“, изплака Михайлова, която има и друго дете на 14 години.

Тя отглежда децата си сама и не разкрива кой е таткото им. В битката ѝ се притече именно адвокат Мангъров.

Севда е решила да поиска същата сума, каквато първо поиска другата майка.

Жената допоследно не вярваше, че отглежда чуждо бебе. Докато не склони да се извърши ДНК тест. Експертизата в независима лаборатория показа опасенията на другата родилка – че двете майки са гледали в домовете си бебета, които не са техни.

В крайна сметка Михайлова се съгласи да бъде извършена размяната на бебетата. Това се случи в адвокатска кантора. 

На 1 февруари адв. Стоян Стойков, който представлява другата засегната в безпрецедентния случай майка, внесе в съда иск за обезщетение от болницата. Тогава юристът на болницата Вили Костадинова заяви, че искът за 300 хиляди лева е твърде висок.

На 13 януари здравният министър Асен Меджидиев изрази удовлетворение, че проблемът е решен, потвърждавайки, че бебета са при биологичните им майки.