Всички се срамуваме от Иван Гешев! Той незабавно трябва да бъде отстранен

Всички се срамуваме от Иван Гешев! Той незабавно трябва да бъде отстранен

„Г-н Иван Гешев превърна прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони, с които вие знаете, че ходи да яде баклава във Факултета. Той е позор за българската прокуратура. Всички прокурори се срамуваме от него. Не, това не е междуличностна война, той просто час по-скоро трябва да ни освободи от своето нетърпимо присъствие. Гешев приватизира и ползва като лична резиденция една емблематична къща, в която е сниман филмът „Тютюн“ – това е почивната база на българската прокуратура. Никой не може да припари там, защото тя е окупирана от Иван Гешев. Обвинител номер едно има два бронирани автомобила, всеки от които струва по 1 милион лева.

Уважаеми медии, днес пред вас потвърждавам нещо, което вие знаете. Гешев еднолично решава кое дело кога и как да бъде решено, той извива ръцете на политиците. Една огромна срамна тайна, която трябва да се каже, за да изчистим своята къщичка, е, че държим дела с години, като по този начин се изнудват хора. Политическият шантаж е недопустим.

Г-н Гешев винаги е твърдял пред вас, че винаги е бил просто един висш администратор, а днес опроверга това. Надявам се колегите да покажат, че страхът  от него не е сковаващ, трябва да покажем, че сами може да очистим своята къщичка от недостойните, да проявим достойнство и кураж. Призовавам всички колеги да направят общи събрания по места, които събрания да бъдат изцяло открити пред медиите. Призовавам колегите да изразят своята воля свободно.

Прокуратурата не е собственост на Иван Гешев, в нея работят много достойни хора, на тях разчитам да дадат своя глас, днес бе достигната точката на търпимост.

Призовавам г-н Гешев да бъде спешно отстранен от ВСС, за да не уронва престижа на прокуратурата повече. Днес той се изкара голям родолюбец, даде и заявка за участие в политиката – нека до направи, нека ни освободи от своето нетърпимо присъствие. Дано реализира тази негова амбиция, докато прави упражнения в нашата институция. Всички ние се срамуваме от него! Той е абсолютно не е годен за тази позиция. Аз не притежавам пресцентър, за Гешев работят 18 човека! Затова призовах Канна Рачева от БТВ да събере всички медии, защото аз не мога да ви събера.

Обръщам се към министъра на правосъдието Крум Зарков от днес да бъде защитена физическата ми сигурност. За разлика от него аз съм човек, който ходи без охрана с жена си до магазина, от днес вече се страхувам за живота си.
Накрая искам да се обърна към г-н Гешев:
„Вие надминахте Никола Филчев“.