Вокалът на „Аеросмит“ отива на съд за сексуално насилие

Вокалът на „Аеросмит“ отива на съд за сексуално насилие

Момиче, която през 70-те години на миналия век е съжителствала с фронтмена на групата „Аеросмит“ Стивън Тайлър и по това време е била непълнолетна, е завела дело срещу певеца за сексуално насилие, съобщават редица издания, цитирани от БТА.

Джулия Холкомб е завела дело в съда в Лос Анджелис, след като щатът Калифорния отмени давностния срок за подаване на искове за сексуално посегателство.

Холкомб обвинява певеца в сексуално посегателство, актове на насилие и „умишлено причиняване на емоционален стрес“.

В иска си тя твърди, че Тайлър е убедил майка й да му предостави попечителството над нея, когато е била на 16 години. Според ищцата попечителството е позволило на Тайлър да живее с нея. Връзката им започва през 1973 г. и продължава около три години.

В иска не се споменава името на Тайлър, а са посочени анонимни обвиняеми. Но сп. „Ролинг стоун“ пише за личния живот на Тайлър и Холкомб още през 1976 г., а Холкомб на свой ред е разказвала публично за връзката си с певеца. В иска са посочени цитати от мемоарите на Тайлър. Певецът отбелязва в автобиографията си, че почти се е оженил за „булка тийнейджърка“, а родителите й са се „влюбили в него“ и са подписали документи за попечителство, което му е позволило да я вземе със себе си на турне.

Холкомб твърди, че е била безсилна и не е могла да се противопостави на властта, славата и значителните финансови възможности на Стивън Тайлър. Певецът, с когото девойката се запознава на концерт на „Аеросмит“ в Орегон през 1973 г., по това време е 25-годишен.

В иска е посочено, че след концерта Тайлър я е отвел в хотел и е извършил с нея „различни действия от криминален сексуален характер“, след което е извикал такси и я изпратил у дома.

След като през 1974 г. получава попечителство над нея, певецът продължава да я насилва и да й дава алкохол и наркотици. По думите на жената през 1975 г., когато е 17-годишна, Холкомб забременява от Тайлър, но той я принуждава да направи аборт. След аборта девойката напуска певеца, става католичка и скоро се омъжва. През последните години Джулия Холкомб е активист срещу абортите.

Представители на Стивън Тайлър не са отговорили на молбата за коментар.

Група „Аеросмит“ е създадена през 1970 г. от Стивън Таларико (Тайлър), Джо Пери и Том Хамилтън. По-късно към тях се присъединяват китаристът Брад Уитфорд и барабанистът Джоуи Креймър.

Групата е отличена с четири награди „Грами“. През 2001 г. членовете й са въведени в Залата на славата на рокендрола, а сп. „Ролинг стоун“ и телевизионният канал Ви Ейч Уан ги включват в списъка на 100-те най-велики музиканти на всички времена.

Снимка: Инстаграм