Веселин убил с гира Кристиян, а след това го разчленил за сумата от 2000 лева (СНИМКИ)

Веселин убил с гира Кристиян, а след това го разчленил за сумата от 2000 лева (СНИМКИ)

Зловещото убийство в София, след което 41-годишен мъж е бил разчленен, е било извършено с удар в главата с гира за фитнес, а обвиняемият Веселин Вълчанов е приятел и длъжник на Кристиян Пеев.

Това обясниха днес от МВР и прокуратурата, след като задържаха 32-годишния бивш барман Веселин Вълчинов.

Първо приятели, а след това …


Според първоначалните данни той е убил мъжа в собствения си апартамент на ул. „Раковски“, след което разчленил тялото му и потърсил помощ от приятел, за да укрият останките на различни места в София и на Витоша.

Според разследващите мотивът за престъплението е финансов, защото обвиняемият дължал 2000 лева на жертвата, които трябвало да му върне преди да започнат общ бизнес за търговия с криптовалута за 250 000 лв.

Критстиян Пеев

Шефът на столичната полиция Любомир Николов каза, че двамата са били в трайни приятелски отношения и в нощта на убийството на 8 август, убитият е засечен да влиза с Вълчинов в апартамента му, но не е излязъл от там.

Сигналът за изчезналия мъж подал негов братовчед, след което разследващите проследили телефоните на изчезналия, които ги откарали до автокъща, а оттам и до задържания впоследствие за убийството.

Кристиян Пеев

Полицаите установили и друг мъж, който е помагал за заличаване на следите, като пренасял част от останките на убития. Именно той е направил пълни самопризнания и е завел разследващите до местата, където са били заровени части от тялото на убития.

Кристиян Пеев

Вълчинов е задържан за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянен арест. В миналото той е бил осъждан за повреждане на чужда вещ и за нанесена средна телесна повреда, но е бил реабилитиран. Експертите обаче го описали като зъл, отмъстителен и агресивен, подчерта шефът на СДВР.

Веселин Вълчанов

Другият замесен също е в ареста за 72 часа, като и за него ще бъде искано постоянно задържане, но от прокуратурата подчертаха, че няма данни той да е бил съучастник в убийството, тъй като е разбрал за него след това и само е помагал за заличаване на следите, заради което е обвинен в лично укривателство.