„Възраждане“ е заплаха за националните предатели

„Възраждане“ е заплаха за националните предатели

„Възраждане“ е заплаха за националните предатели“. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Изминаха десет дни откакто изборите приключиха. Време за оценка на това, което се случи и създаване на планове за това, което предстои. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Те бяха наречени неграмотници, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи и др. А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат само едно – да живеем свободно в независима държава“, подчерта той.

Костадинов определи това като заплаха. „Да, „Възраждане“ е заплаха за националните предатели, чуждите агенти и за виновниците за системно извършването в продължение на десетилетие заличаване и деградиране на българската държава в аморфна маса без национално самосъзнание годен само да бъде донор на своите господари извън страната“, добави той.

„Пратиха ни да запазим българската финансова независимост, за да не допуснем вкарване на страната във войната в Украйна, да предоговорим отношенията си с ЕС, да не допуснем фалит на държавата и да защитаваме навсякъде българския национален интерес“, подчерта Костадинов и уточни, че за тези приоритети ще разговарят с всички политически партии.

Той отбеляза, че приоритет за „Възраждане“ е бюджетът на България. „Няма сериозен разговор за бюджет без правителство обаче“, каза Костадинов. Затова той посочи, че са готови да предложат правителство, управленска политика и бюджет.

„Тези, които ни люлеят в робската люлка, искат нас да ни няма. Само че ние сме тук и ще ставаме все повече, а НС тепърва ще придобива все по-изявен български облик“, коментира още лидерът на „Възраждане“.

Той посочи, че искат българските граждани да бъдат попитани дали искат да влезем в Еврозоната, но и освен това всички партии да кажат на техните избиратели дали искат или не искат страната ни да вкарва български войски във войната в Украйна. Костадинов подчерта, че България трябва да се превърне във фактор в Европа и по думите му това ще стане, но само с отстояване на българския национален интерес. 

Най-възрастният присъстващ народен представител в 49-ото Народно събрание Вежди Рашидов откри първото заседание. Шест партии ще имат представители в 49-ия парламент – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“, БСП, ДПС, и ИТН.

След приветственото слово на Рашидов депутатите положиха клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!“.