Убитата Алена познавала великия Енио Мориконе (СНИМКИ)

Убитата Алена познавала великия Енио Мориконе (СНИМКИ)
Убитата Али до маестро Енио Мориконе в София през 2013 г.

Убитата и захвърлена в сметище край Радомир бизнесдама и винопроизводител Алена Щерк е познавала един от най-великите композитори за всички времена – Енио Мориконе, научи ТВМЕДИА.

Това става ясно от снимка, която тя си е публикувала, когато е научила за неговата смърт преди две лета.

Щерк се запознала с диригента през 2013-та година, когато Мориконе бе у нас. Тогава, в зала „Арена Армеец, бе първия му концерт в България.

Алена била част от екипа му и помагала с организацията, тъй като владеела до съвършенство италиански език.

ТВМЕДИА припомня, че гениалният музикант си отиде на 91-годишна възраст. Носителят на два „Оскара“ издъхна в болница в Рим преди две години.

Енио Мориконе е световноизвестен със своята филмова музика. Работи в почти всички жанрове – от ужаси до комедии – а някои от мелодиите му са по-известни от 570-те филма, за които са писани.

Убитата Алена Щерк била ценител не само на доброто италианско вино, а и на музиката и танците. Личният ѝ профил във фейсбук изобилства със снимки от танцовата школа, в която тя е преподавала латино. Ето какво написаха от танцувалното студио:

Скъпи приятели,
с огромна тъга и съжаление ви съобщаваме, че се налага класовете с любимата на всички ни Али (Алена Щерк) да бъдат преустановени!
Ще ни липсват магията, харизмата и най-вече усмивката на един от най-слънчевите, добри и истински хора, с които сме имали честта да бъдем приятели и да си партнираме! Вярваме и знаем, че е докоснала всеки от вас, който имаше щастието да танцува с нея, да се смее с нея и да бъде част от вълшебството, наречено Али! Благодарим, че бяхте нейни ученици и приятели!
P.S. Молим хората, закупили карти за нейните класове да се свържат с нас, за да им възстановим парите.
Ина и Захари,
Latin Force Dance Studio
Малко по-късно от Latin Force Dance Studio добавиха още едно съобщение. От него се разбира, че Али, както я наричат в школата, е предвидила голямо събитие за 11 юни. Уви, то няма да се състои заради внезапната смърт на жената.
Скъпи приятели!
Един много скъп приятел, колега, човек и преподавател от нашия екип ни напусна завинаги!
Знаем, че Али би искала да направим събитието, което сме планирали, но няма да е това, което би трябвало да бъде!
Има моменти за радост, щастие и празник, но има моменти, в които трябва да почетем хората, дали толкова много от живота си на нас, вас и на изкуството танц.
Нека оставим вечерта на 11.06.2022 г. притихнала в очакване на едно по-голямо и по-красиво парти през есента!
Надяваме се на вашето разбиране и съпричастност в този труден за всички ни момент. Бъдете танцуващи и радващи се на живота, така както възпитаваше Али!
Ние продължаваме нейното дело уверени, че и след нас танцът ще продължава да бъде най-близкото олицетворение на доброто и сплотеността в обществото ни.
Ина и Захари,
Latin Force Dance Studio