Убиецът Веселин и разфасования Кристиян Пеев

Убиецът Веселин и разфасования Кристиян Пеев
Убиецът Веселин Вълчинов

 

Бившият барман Веселин Вълчинов е арестуваният в неделя за жестокото убийство и последвалото разфасоване на тялото на 41-годишния Кристиян Пеев.

Според криминалисти Веско Вълчинов убил приятеля си Кристиян за пари, помагач на извършителя пропял издал убиеца.

Останките на Кристиян Пеев бяха открити в събота късно вечерта в канал на пъпа на София.
За по-малко от 12 часа криминалистите успели да разплетат случая и да арестуват убиеца Веселин Вълчинов, който се е укривал в хотел до Витоша.
В планината той закопал главата и скелета на 41-годишния си приятел, а месото му хвърлял в тоалетната на жилището си, което задръстило канализацията и след обаждане на съседи за непоносима миризма открити останките.

Процесуално-следствените действия на криминалистите, започнали от записаните видеоматериали от камерите в близост. Те засекли как на 8 август Пеев влязъл във входа на Вълчинов и повече не излязъл.

Убиецът Веселин Вълчинов и разфасования Кристиян Пеев

 

Тялото на Кристиян е било разфасовано на парчета месо, които отивали в канала. Съседи на Вълчинов усетили миризма. Били извикани специалисти да отпушат канализацията.
Хората започнали да вадят парчета месо, които късно вечерта в събота бяха открити в черни чували до кофата за боклук пред блока на ул. „Раковски“.
Мъж от съседния магазин обаче видял, че проблемът не е отстранен и трябвало да се извикат отново.
Специалистите открили по-надълбоко човешки останки и извикали полиция.

Разследването е започнало незабавно и криминалистите влезли в следите на 31-годишния Веско, който е родом от Враца, но живее в София. Открили негов близък приятел, който издал, че му е помогнал за укриване на доказателства, свързани с убийството.

До убийстовото се стигнало след като Кристиян Пеев, отказва да даде сумата от 250 хил. лв. на Веселин Вълчинов, за търговия с крипто валути, тогава е бил поканен в дома на убиеца и му е нанесен смъртоносен удар в областта на тила.

Кой е Кристиян Пеев

Кристиян Пеев

41-годишният Кристиян Пеев е израснал в САЩ, затова и има двойно гражданство – българско и американско. Изучавал е бизнес и икономика в Palomar College, като е написал в профила си във Фейсбук, че преди това е завършил Rancho Buena Vista High School. Негови познати споделиха, че майка му работи в Щатите и има успешен бизнес, баща му също бил бизнесмен в чужбина. Кристиян обаче решил да се върне, за да живее и работи у нас.