Убиецът на психолога Иван Владимиров се изправя пред съда (ВИДЕО)

Убиецът на психолога Иван Владимиров се изправя пред съда (ВИДЕО)

Софийска градска прокуратура приключи разследването по убийството на психолога Иван Владимиров и предаде на съд обвиняемия Румен Тонев.

Припомняме, че Иван Владимиров бе прострелян с пистолет от свой съсед, за когото се твърдеше, че е бивш полицай. Убийството бе извършено в жилищна сграда на ул. „Черковна“ в София на 8 февруари 2023 г.

От държавното обвинение обаче не посочват дали обвиняемият е бивш полицай, а единствено, че е съсед на жертвата. Съгласно обвинителния акт Румен Тонев живеел заедно със своята майка в апартамент в жилищната сграда, а в съседен живеели Иван Владимиров и неговата майка. Двете семейства не били в добри отношения, като между тях често имало противоречия, главно породени от претендирани от обвиняемия нарушения на тишината през следобедните часове и нощем.

Вечерта около 22.30 ч. на 8 февруари психологът отишъл до дома на съседа си.
Поводът бил установено от Владимиров зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Владимиров подозирал, че отговорен за зацапването е именно Румен Тонев.

Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт.
В това време обвиняемият решил умишлено да умъртви психолога, като за целта взел от дома си законно притежавания си пистолет марка „Байкал“, насочил го към главата на Владимиров, който се намирал на етажната площадка пред апартамента на обвиняемия, и произвел един изстрел към него.

Куршумът попаднал в долния етаж на лявата орбитална област на пострадалия. Така обвиняемият причинил на Иван Владимиров огнестрелно нараняване на главата с увреждания, несъвместими с живота, вследствие на което пострадалият паднал на етажната площадката пред апартамента и починал на място.

Обвиняемият издърпал тялото на жертвата по посока една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството, като подпрял главата на Владимиров на вратата към избените помещения.

След стореното Румен Тонев се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил чут от свидетели, които излезли от домовете си и слезли по стълбите.
Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на обвиняемия и продължили към входната врата, водеща към вътрешния двор, където открили тялото на Иван Владимиров.

След подадения сигнал на тел. 112 на място били изпратени полицейски служители от 05 РУ – СДВР и екип на Центъра за спешна медицинска помощ, които констатирали смъртта на психолога.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. Румен Тонев е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 от НК.

Към момента обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Софийски градски съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

@tvmedia.bg

Да предречеш смъртта си: Психологът Иван Владимиров в бТВ

♬ original sound – tvmedia.BG – tvmedia.BG