Трагичната съдба на Джордж Майкъл, сестра му също умира на Коледа

Трагичната съдба на Джордж Майкъл, сестра му също умира на Коледа

„Last Christmas“ е сред най-известните коледни песни в света. Едва ли има човек, който да не я е чувал в изпълнение на Джордж Майкъл. И каква ирония само – легендарният певец ни напусна на едва 53 години внезапно преди 6 години навръх Рождество…

Знаците на съдбата не спират дотук. 3 години след смъртта на изпълнителя, отново на Коледа – умира и неговата сестра Мелани. 59-годишната жена боледувала за кратко преди смъртта си. Никой не очаквал, че такъв фатален край ще сполети и нея на най-светлия християнски празник.

„Навярно Мелани Панайоту е подценила състоянието си. Обикновена настика, грип или вирус на пръв поглед. Развила е обаче скоротечна пневмония“, коментират медиите в Лондон.

Джордж Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту заради кипърския произход, също си отива внезапно от този свят само на 53 години. На Острова се говори, че той е бил болен от СПИН, но официална версия за смъртта му няма.

По повод годишнина от кончината на певеца дългогодишният му приятел Андрос Георгиу разкри тайни от личния живот на звездата, цитиран“Мирър“. Майкъл е погребан в гроба на покойната си майка в гробището Хайгейт, Северен Лондон.

Андрос, много близък приятел на певеца още от детските години, искрено вярва, че ако Майкъл, известен с хомосексуалните си наклонности, е бил по-внимателен във връзките си, е щял да живее повече.

Първият гей-приятел на певеца – Анселмо Фелепа, умира на 33-годишна възраст през 1993 г. от СПИН. Само година след началото на връзката си с Майкъл, Фелепа – дизайнер на рокли, се влошава от СПИН и умира в ръцете на певеца.

Бащата Джак е единственият оцелял член на снимката, след като майката Лесли, сестрата Мелани и Джордж починаха.

„След Анселмо Джордж не намери истинска любов, правеше много секс и се срещаше с много хора, но така и не намери това, което имаше с Анселмо. Видях колко са щастливи. Мисля, че смъртта на Анселмо го съкруши и той вече не беше същия.

Въпреки че Анселмо е бил заразен със СПИН, сексът и купоните никога не спирали, дори и със странични и случайни партньори по нощните клубове в Ню Йорк. „Стотици мъже-модели чакаха да се докоснат до Джордж Майкъл, а той се възползваше от това“, разказва Андрос.

Джордж Майкъл беше намерен мъртъв в дома си в Гьоринг-он-Темз, Оксън. Певецът почина на 53 години, като официално причината за смъртта му не бе съобщена веднага. След смъртта му властите обявиха, че певецът е починал от естествена смърт, въпреки че дълго време се спекулираше, че той се е самоубил.

На 28 май 2007 г. гостува за първи път в България, като на стадион „Локомотив“ изнася концерт, част от неговия „Twenty Five Tour“. Този концерт посвещава на българските медицински сестри, преследвани в съдебния процес в Либия.