Тереза от Ловеч открита разложена в куфар

Тереза от Ловеч открита разложена в куфар

В куфар открили полуразложеното тяло на 52-годишната Тереза Василева от Ловеч.

Трупът е открит в неделя, а заподозрян за убийството й е 19-годишният ѝ син Антон. Той бе задържан в сряда след оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от криминалисти на РУ Ловеч и ГДНП.

На 20 февруари младежът съобщил в РУ Ловеч, че майка му е напуснала квартирата, която обитавали, на 13 февруари, и оттогава е в неизвестност.

Тереза била обявена за общодържавно издирване, а криминалисти от РУ Ловеч започнали издирването, пише „24 часа“.

През април в блока на ул. „Цар Освободител“, където майка и син обитавали апартамент под наем, започнала да се носи непоносима смрад. Съседи съобщили на собственика на имота в София. Той пристигнал в неделя и зловонието го отвело в мазето. С усилие отворил вратата, а пред него се ракрила ужасяваща картина. Полуразложеното тяло на наемателката му било сложено в куфар, а краката ѝ опирали във вратата. 

Като основен заподозрян за престъплението е задържан Антон. Той бил разпитан пред съдия и направил пълни самопризнания, в които обаче твърдял, че се скарали с майка му и тя паднала по стълбите. Огледа на трупа обаче показал, че подезичната кост е счупена, смъртта на жената е настъпила от удушаване. По лицето й имало множество наранявания.

С постановление на наблюдаващия прокурор от ОП – Ловеч, Антон е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в ОС – Ловеч за вземането на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

 

 

 

Днес е извършен следствен експеримент – възстановка на престъплението. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура -Ловеч.