Светило в медицината идва в България

Светило в медицината идва в България

Световноизвестният доктор Габор Мате пристигна в България и ще остане тук до неделя. Мате е специалист в областта на психологията и стана всепризнат с теориите си за депресиите, тревожностите, зависимостите към алкохол и наркотици, имунните заболявания (включително злокачествените като рак).

Според него всички те се дължат на стрес или травми от детството, които не сме преработили успешно.

Експертът има милиони последователи от цял свят, а в България все повече специалисти прилагат неговите методи за лекуване на тялото чрез оздравяване на душата.

По време на престоя си в София д-р Мате ще обмени опит с български психолози и психотерапевти. След това терапевтът ще посети Истанбул, Будапеща, Прага Берлин, Цюрих и Базел.

Д-р Габор Мате е канадски лекар и автор на филма „Мъдростта на травмата“. Експертът е за първи път у нас и ще говори пред родните медии за начините му на справяне със зависимостите, травмите и много други трудно лечими болести.

На семинарите му ще присъстват над 200 човека – терапевти, психолози, психиатри, медии и др.

Книгите му – „Когато тялото каза НЕ“, „Разпилян ум“ са преведени на български език.

Днес от 18.30 часà ще се състои срещата разговор с д-р Мате на тема „Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век“. Събитието е предназначено за широката публика и ще се проведе в хотел „Милениум“ в зала „Айнщайн“.