Шкварек към ПП-ДБ: Първо ви съвокуплиха с комунисти и русофили, а после с ГЕРБ и „статуквото“

Шкварек към ПП-ДБ: Първо ви съвокуплиха с комунисти и русофили, а после с ГЕРБ и „статуквото“

Вие сте образован, градски, демократично-мислещ човек с проевропейски възгледи.

Какво ви причиниха собствените ви лидери, партии и медии само за 3 години.

Това коментира във „Фейсбук“ Кристиян Шкварек.

2020: Първо ви накараха да излезете под юмрука на Радев, да коленичите пред президентството и да се излагате с всичките клоуни по жълтите павета – Хаджигенов, Мая, Минеков… .

„То е за добро“, ви казваха в „Капитал“, „така борим статуквото!“

2021: После ви докараха до урните да пуснете за Радев. Същият, който ходи от години на яз. „Копринка“ и ви каза в прав текст точно чий е Крим. Ама…“То е за добро, така борим статуквото!“

2022: После ви накараха да преглътнете кабинет с комунистите, с Корнелия вицепремиер, с вътрешен министър – червения сатрап на БКП и милионер от заплата в службите Рашков. Кабинет, който открито плю на вашия кумир Костов и цялото му наследство във фискалната политика на страната.

Ама „То е за добро, така борим статуквото!“

Лятото на 2022 ви извадиха на жълтите павета по команда, да опявате свалянето на същия този кабинет, да се прегръщате с Нинова и Рашков под „коня“, да роните сълзи за свалените от власт вам уж така омразни „комунисти“ и „русофили“. „То е за добро, така борим статуквото!“

2023: Сега ще си ви оженят за ГЕРБ, ще ви замазват очите с „джентълменски споразумения“, шаржове на Комарницки и пиперливи корици в „Капитал“, докато си разпределят властта и държавния ресурс с онези, дето уж трябваше да чегъртате.

Амаа, то нали такова, „То е за добро, така борим статуквото!“

И накрая нека не се заблуждаваме въобще: вие – всичките, до последния демократ, ще отидете и следващия път да пуснете за тези, които ви причиниха всичкото това унижение в продължение на 3 години. Които ви съвокуплиха първо с комунисти и русофили, а после с ГЕРБ и „статуквото“.

Ще си пуснете за тях в урните без да ви мигне окото, с преференцийка за Летящата Козила или Ицо Хазарта, колкото и ще да псувате преди това в социалните мрежи.

Защото не ДПС има най-слепия, твърд и феодален електорат. Демократичната Общност го има. Маса от напълно посредствен, имитиращ космополитност офисен планктон, който гласува по естетическо усещане и „кръвна група“, а не убеждения или идеология.