Сашо Роман: Глория има 11 албума и нито 1 хит

Сашо Роман: Глория има 11 албума и нито 1 хит

Глория е единствената певица от нашия жанр, която има 11 издадени албума и нито един хит.

Това заяви изпълнителят Сашо Роман в подкаста на Тото.

ТВМЕДИА припомня, че миналата година и колежата му Кали обяви, че титулуваната за прима на фолка няма един хит.

Всъщност това мнение са изказвали и други чалга артисти, правили яки хитачки в годините.

Под сурдинка се коментира, че младата баба Глория на бебето Галина, е недолюбвана в свои води, защото е надменна и с изключително завишена самооценка и самочувствие, а качествата ѝ далеч са други в реалността.

„Кажи ми име на песен на Глория?“, каза Тото на Сашо Роман.
„Не, не мога да се сетя. Не се сещам за нито една“, резна я великият глас на ретро чалгата.

„По онова време Жоро Илиев и ВИС ме засипваха с пачки. Иво Карамански също ме посипваше с пари. Предлагаха ми заведения, купища пари. Веднъж ми викат, че съм бил много скромен и нищо не съм им поискал. Ами така си беше, не съм просяк. Аз съм певец и музикант, искам да ми се плаща само за свършената работа. Много мои колежи се продадоха и просеха. И им се даваше“, откровено съобщи Сашо Роман.

„Сега с тези компютърни обработки и модерни истории всичко замина на кино. Няма качество. Има няколко таланта и до там. Да не говорим за джуките и гърдите, дето си правят певиците. Грозна история! Даже и задниците почнаха да си правят със силикон“, диви се Първанов, както е истинската фамилия на певеца.

КАРИЕРА

Роден е под името Александър Първанов през 1954 г. в гр. Койнаре, област Плевен. На 8-годишна възраст започва да свири на тромпет, тъй като баща му е тромпетист. На 16-годишна възраст влиза в казармата, учи във Военно-музикално училище.

През 1994 г. Сашо Роман започва да свири като тромпетист в Ку-ку бенд. На следващата година стартира самостоятелната си музикална кариера, продуцент на която е Слави Трифонов. Сред станалите по-известни хитове на Сашо Роман са „Дали съм жив“, „Мой ангеле“, „Седем дена, седем нощи“, „Ой, Сашко“, „Гълъбите бели“, „Първородна рожба“, „Дяволска жена“, „Обещание“, „Камасутра“ и други.

През 2007 г. Сашо Роман влиза в листата на БСП за местните избори.

И през 2009 г. Сашо Роман продължава да е председател на читалище „Асен Златаров“ в столичния квартал „Ботев“, където живее. Женен, има 4 деца и 6 внуци.