Реки от урина, шум, боклуци и чупене на бутилки в центъра на София

Реки от урина, шум, боклуци и чупене на бутилки в центъра на София
Снимката е илюстративна. Кадър: БУЛФОТО

Столичанин, живущ в центъра на София сигнализира ТВМЕДИА заради проблем, от който хората в района на Софийския университет са вдигнали ръце.

 

По думите му, откакто наскоро е заработила най-новата дискотека EXE, която е в непосредствена близост до най-престижния ни университет Алма Матер  – жителите на квартала нито могат да спят заради силната музика, нито могат денем да разхождат децата си в близките улички. Те са потънали в урина, боклуци, счупени чаши и стъкла от бутилки.

Друг съсед на дискотеката написа аналогични факти в групата „Безумията на София“. Той се казва Джозеф Тодоров и по думите му след като се подават сигнали до полицията, униформените идват с патрулка, слизат, здравистват се с охраната на заведението и си отиват по живо, по здраво…

„Всяка вечер гостите на клуб ЕХЕ в София на гърба на Софийски университет причиняват главоболия на живущите в квартала. Спирката, портата и ъглите на СУ от към ъгъла на Ул.Шипка и Ул.Свети Климент Охридски са превътнати в публична тоалетна.
Входа и изхода на паркинга на СУ са частен паркинг на клуба.
Паркоместата по ул.Св.Климент Охридски са запазени с колчета на клуба и живущите в квартала са лишени Пт правото да паркират.
По цяла нощ се трошат чаши, бутилки и се повръща в окръг 200метра окооо клуба, съответно всяка сутрин ходим по стъкла от чаши, бутилки, фасове и повръщано.
Форсират се автомобили и музиката е на макс. Непоносим шум от 23:00 до 5:00 сутринта.
Ул.Сети Климент Охридски няма улично осветление и Цокъла на библитоеката на СУ е превърнат в бар, на който се редят линии и завиват се цигари с неясен произход.
Сигналите към полицията не водят до никакъв резултат. Понякога изпращат патрулки, полицаите се здрависват с охраната на клуба и си тръгват… пълно бездействие.
Моля да го отнесете към съответните институции и по някакъв начин да се наложи контрол над това безумие. Има и други клубове в София, но такова беззаконие не съм виждал“, пише Джозеф Тодоров.
„София има един голям проблем и нещо, което град като Берлин например е решил, но там това е култура, а ние такава нямаме. Подобни клубове са изнесени в крайните квартали или ако са близо до центъра се намират в сгради, които са много далеч от жилищни. Често в изоставени индустриални сгради, превърнати в клубове. Не пречат на никой и правят всичко от изброеното по-горе. Разбира се, че младите пият, пушат и прочее, но не отговаря на европейска столица, това да се случва до уважаван университет. Да не говорим, че собствениците на мястото, най-вероятно си плащат такса „спокойствие“ и никой в общината няма да отрази този сигнал“, смята Стела Ананиева.