Разменените бебета се върнаха при биологичните си майки (СНИМКИ)

Разменените бебета се върнаха при биологичните си майки (СНИМКИ)

Разменените бебета в „Шейново” вече са при биологичните си родители. Това научи NOVA, а колегите пуснаха две снимки, от които става ясно, че тъй чаканата повторна и последна размяна на децата вече е факт. 

Здравният министър Асен Меджидиев потвърди, че децата са били върнати на семействата си още в четвъртък. „

Мисля, че това е станало във вчерашния ден. Изключително щастлив съм, че този проблем е решен”.

Той обаче не уточни дали размяната е станала с извънсъдебно споразумение или не.

„Информацията, че бебета са при семействата си я имам от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“, която извърши проверката по случая“, посочи здравният министър.

За случая стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на столичната АГ болница “Шейново” обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките.

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.

„Това беше много емоционален и за мен момент. Нямам такъв в практиката си досега. Искам да кажа нещо много важно – между двете майки конфликт не е имало, просто защото те до днес не се познаваха“, заяви пред NOVA адвокат Стоян Стойков.

Размяната се е случила с подписване на документ между двете семейства и в присъствието на адвокатите им. С това случаят приключва и казусът няма да стига до съд.

 

Бебетата с адвокатите на двете семейства