Радев: По българските улици трябва да се веят български знамена

Радев: По българските улици трябва да се веят български знамена
Снимки: БУЛФОТО

Партиите пренебрегват здравия разум, защото решение за въоръжаване на Украйна е опасна стъпка към въвличане на България във война. Виждате че конфликтът никак няма да бъде кратък, той тепърва ще се разраства. Самата формулировка „военнотехническа помощ“ е разтегливо понятие, трябва да питате управляващите политици, те дължат отговори какво точно значи това.

Това заяви преди броени минути президентът Румен Радев пред журналисти. И добави:

„Още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценяват своите думи, защото именно те водят до разделение на обществото. Абсолютно недопустимо е в центъра на София да има сблъсъци по повод войната. Това е опасно! По улиците ни трябва да се веят български знамена“.

Войната, която бушува непосредствено до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо държане и адекватни решения, които да укрепват националната сигурност, коментира държавният глава.

Радев коментира и друга тема – как са работили служебните министри в назначения от него кабинет, и как работят сега.

„Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно в екип в назначения от мен кабинет, но впускането в партийната политика се оказва за много от тях непосилно“, коментира той.