Р. Овч. с жилетка за 2 бона?

Р. Овч. с жилетка за 2 бона?
„Промяната“ изпълниха своята мисия – да спрат евтините доставки на руски газ, за да го заменят със същия, но с 30% по-скъп“, посочи Р. Овчаров. СНИМКА: БУЛФОТО

 

Нямам офшорни сметки никъде, това е лесно доказуемо. Нямам фирми, нямам  5 млн. – ако имах такива пари – с тях бих отишъл да съдя тази инсититуция, която изфабрикува неверни твърдения по мой адрес. Нищо не работя, издръжам се като пенсионер.

Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров вчера в ефира на bTV по повод включването му в списъка на „Магнитски“, където попадат основно лица, свързани с корупция, укриване на финансови постъпения, лобиране за определени олигарси и ощетяване на държавния резерв.


„Потресен съм от Министерството на финансите на САЩ, такъв стожер на демокрацията, такъв сериозен орган… по този начин да си формират позициите. Срам ме е и от реакциите на нашите институции. Аз съм невинен до доказване на противното“, посочи някогашното острие на БСП. Той коментира и от къде тръгва клеветата:

„Всичко тръгна точно от вашата телевизия и дори от вашето предаване. Лицето Кирил Добрев (също кадър на БСП, бел. ред. Добрев не бе допуснат до последния конгрес на БСП по настояване на Корнелия Нинова) неслучайно ги приказва тия неща. Чрез своя бизнес партньор Еленко Божков (новият зам.-министър на енергетиката) на практика управлява анатомната енергетика на България. Той първи започна да говори, че имам фирми и офшорки“, коментира Овчаров, който посочи, че към днешна дата е пенсионер и не работи.

„Разберете – заговорът не е срещу мен. Целта е простичка. Русия трябва да бъде изтикана от енергийните доставки не само за България, но и за целия ЕС. Евроатлантиците бързо разбраха, че няма как да се справят с руските енергийни ресурси, защото са по-евтини. Своята мисия изпълниха Кирил Петков и Асен Василев – да прекратят доставките на руския газ и да ни продават такъв за 200 млн. повече. Германия и Гърция си получават руски газ, ние получаваме 30% повече, за на практика същия газ. Важно е да кажа, че не съм защитник на руските интереси, а на българските интереси. Явно масово не се проумява, че вървим към процес на закриване на атомната ни енергетика“, каза Овчаров.

Междувременно в социалните мрежи се появи снимка на жилетка на известна марка, за която се твърди, че е същата като тази, която Овчаров е облякъл за гостуването си в bTV.

Моделът струва 2 бона. Дали обаче е същият – не може да се твърди с категоричност. Логото също липсва при модела в сайта на „Burberry“, показа проверка на ТВМЕДИА.

„Ето това се казва пенсионер! Дай Боже всекиму“, пишат във фейсбук.

Други пък го бранят с мотива, че не е важна жилетката, а защо сме допуснали да плащаме по-скъп газ с 30%, докато една Германия продължава да доставя руски енергийни ресурси.

„За жилетката ще се хванете, ами ако е реплика? Да не говорим, че май моделът изобщо не е същият. Чуйте какво казва – ПП изпълниха мисията си и забраниха руското гориво, за да ни пробутат с 200 млн. по-скъпо“, пишат разгневени социалисти.