За поведението на Сарафов трябва да се изкаже психолог

За поведението на Сарафов трябва да се изкаже психолог

Зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров заяви пред NOVA, че е притеснен за поведението на заместника на Иван Гешев и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов по време на брифинга му вчера. 

„Според мен то трябва да се коментира от криминален психолог. Не искам да коментирам твърденията му. Не знам за никакви дела „на трупчета”. Да каже той – бил е вторият човек в прокуратурата в продължение на десет години”, посочи Тодоров.

ТВМЕДИА ПРИПОМНЯ, че вчера Борислав Сарафов заяви:

„От днес се страхувам за живота си, познавайки лицето Иван Гешев, ще помоля Националната служба за охрана да подсигури защита за мен и семейството ми! Иван Гешев е позор за прокуратурата, той незабавно трябва да бъде отстранен, защото е негоден и непригоден за този пост. Той е срам и всички ние се срамуваме от него. Срамна тайна е, че има дела, които застояват с години. Срамна тайна е, че се изививат ръцете на политици, за сметка на други, които трябва да бъдат разследвани. Надявам се, че в прокуратурата работят достойни и смели хора, които да изхвърлят Иван Гешев от нашата къщичка“, посочи изненадващо Сарафов, който само няколко дни по-рано звучеше изключително разтревожен, че са опитали да убият главния прокурор в атентата от 1 май.

„Не желая охрана от Министерството на правосъдието. Моята съвест е чиста и мога да ходя спокойно по улиците“, допълни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Когато върху мен се оказва някакъв натиск, аз знам какво да правя и съм го доказал през годините. Аз съм единственият, който съм дръзнал да се опълчи на всесилния тогава районен прокурор на София Славчо Кънев, когато се опитваше да ми каже как да реша едно дело”, посочи още той.