Пуснаха бургер с насекоми за 12 лв.

Пуснаха бургер с насекоми за 12 лв.

Стремежът за влагане на ядливи насекоми и червеи в менюто на европейците достигна своите висини.

В Германия пуснаха бургер с „месо“ от различни летящи твари и безгръбначни. Продуктът се казва INSEKTEN BURGER и целият цикъл на добив на суровина, производство и пакетиране се извършва в Германия. Това показа специална проверка на ТВМЕДИА.

Цената му е 5,99 €, като се очаква подобни продукти рано или късно да достигнат и до нашите пазари, независимо, че все още голяма част от българското население се гнуси от идеята да похапва летящи и пълзящи буболечки.

Защитниците на идеята в хранително-вкусовата промишленост на Евросъюза да се слага прах от скакалци и червеи (например в брашното и макароните), смятат, че протеинът на безгърбначните е в пъти по-полезен като хранителни качества от месото в магазина.

Ето как представят своята марка The entomi Insect Burger:

Бургерът с насекоми Entomi: вкусен и екологичен

С нашата entomi Brat Blend предлагаме на пазара вкусен и устойчив бургер от насекоми, на който можете да се насладите, без да замърсявате околната среда. Bratmix на Entomi има високо качество на съставките и невероятен вкус. Нашият бургер с насекоми се състои от 29% дехидратиран прах от вида Биволски червейчета (Alphitobius diaperinus), получен от устойчиво развъждане в Европа.

Сандвичът е обогатен с други висококачествени съставки, всички от които имат висока биологична стойност. Бургерите не съдържат яйца, мая и изкуствени добавки. Те също са гарантирано без пестициди и ГМО. Бургерът се прави изцяло в Германия.

Като естествен източник на протеини и фибри с много витамини, хранителни вещества и ненаситени мастни киселини, той се превръща в истинска суперхрана. Нашите закуски съблазняват със своята ядкова нотка. В унисон с ценните растителни протеини, които също са включени, можете да усетите пикантния вкус на Veggi бургер с тръпчива и екзотична нотка.

Insektenburger, mit Heuschrecken und gemahlene Buffalowümer sowie Grillen.

Произходът и обработката на нашите биволски червеи

Биволските червеи (Alphitobius diaperinus), съдържащи се в нашето брашно от насекоми, са смлени лиофилизирани насекоми. За да направим това за вас, червеите първо се умъртвяват внимателно чрез бавно охлаждане. Те заспиват и умират както в природата, понижавайки температурата си.

Нашите червеи се контролират в Европа и се отглеждат според стандартите за органични храни, специално за консумация от човека. Без изключение работим съвместно с подбрани европейски развъдчици, които поддържат оптимално червеите. Насекомите се отглеждат върху чисти растителни и GMP + сертифицирани материали (сертифицирана обработка на храни), без използването на хормони, антибиотици и химикали. Отглеждането се извършва по подходящ начин. Това означава, че е естествено животните да съществуват в малко пространство. Ето защо това не е фабрично отглеждане. Отглеждането отнема от четири до шест седмици. За един бургер се нарязват на ситно около 500 червея в ранен стадий“.