Преди протестите: Съдът вкара сaдиста Георгиев в пандела

Преди протестите: Съдът вкара сaдиста Георгиев в пандела

Районният съд в Стара Загора върна в ареста 26-годишния Георги Георгиев, който беше освободен по обвинението, че е нанесъл средна телесна повреда на 18-годишно момиче, след като му нанесъл побой и 21 порезни рани с макетен нож.

Днес съдът задържа за постоянно Георгиев по новите обвинения срещу него за закана с убийство към момичето в два поредни дни преди нападението, в които пишел „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“.

Днешното заседание протече при закрити врати, като от съда не обясниха защо е засекретено.

По-рано от прокуратурата обявиха, че искат постоянно задържане за Георгиев, тъй като деянието се отличава с изключително висока степен на обществена опасност, като припомниха предишните осъждания на мъжа, включително и това, че през януари е бил осъден на пробация за нанесена телесна повреда.

„Доказателствата по делото сочат и, че обвиняемият е с трайно изградени престъпни навици. Престъпното деяние от  своя страна се характеризира с изключителна висока степен на обществена опасност, досежно упоритостта и изключителната дързост при извършването му, предвид спецификата, механизма и начина му на извършване, наличието на данни, че непосредствено след извършване на престъплението предмет на настоящото наказателно производство (на следващия ден), Георги Георгиев е пристъпил към реално изпълнение на отправените към пострадалата закани, като на 26.06.2023г.  ѝ е нанесъл множество порезни рани по цялото тяло с макетен нож. Налице са и данни, че при този случай, на пострадалата са били причинени по особено мъчителен начин, и с особена жестокост множество травматични увреждания“, заявиха от прокуратурата.

От държавното обвинение уточниха, че след побоя на момичето то е било откарано в болница със сътресение на мозъка, което според показания на свидетели е било съпроводено с пълна загуба на съзнание, като преди това ѝ е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска помощ за спиране на обилно кървене.

„От доказателствата по делото може да се направи и обоснован извод, че обвиняемият проявява константни престъпни навици да извършва престъпления срещу телесната неприкосновеност спрямо различни физически лица, които обстоятелства също го характеризират като личност с изключително висока степен на обществена опасност“, допълниха от прокуратурата, като припомниха, че преди повторното задържане на Георгиев, той е опитал да се укрие.

Окръжните съдии, които освободиха по-рано Георгиев: Не сме роботи, а хора, но не установихме средна телесна повреда