PR на ДПС напусна Народния театър

PR на ДПС напусна Народния театър

Пет месечната война в Народния театър между главния режисьор Александър Морфов и пиара Велислава Кръстева е на път да бъде разрешена, като всъщност и двамата напуснат своите постове.

Първо това щяла да стори дългогодишната медийна съветничка на ДПС, като си тръгне от началото на март, твърдят източници от Народния театър и от Министерство на културата.

Директорът на Народния Васил Василев е внесъл в културното ведомство, оглавявано от Найден Тодоров, нова административна структура на първата ни трупа, в която липсват позициите на главния режисьор и на ръководител връзки с обществеността и реклама. На тези постове са съответно Морфов и Кръстева.

Според запознати пиарката на Народния театър е депозирала оставката си пред Васил Василев преди няколко дни, като е решила да изпревари събитията.

Тепърва ще стане ясно дали все пак новата структура на Народния театър ще бъде одобрена от Министерство на културата. Дотогава обаче се очаква Морфов да запази поста си на главен режисьор. Ако длъжността бъде премахната е възможно той все пак да остане като щатен режисьор или пък д реши да напусне по собствена воля, макар че неговите представления бяха възстановени и се играят при препълнени зали.

Скандалът в Народния театър „Иван Вазов“ започна на 29 октомври, когато след представление на „Хъшове“ Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – завеждащ „Връзки с обществеността“ в театъра от миналото лято насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври 2022 г., в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.