Плажът от пуканки, знаете ли за него

Плажът от пуканки, знаете ли за него

Може би се чудите, наистина ли има плаж от пуканки. Отговорът е, да има. 

Намира се на Канарските острови – испански архипелаг, разположен край бреговете на Северозападна Африка, е дом на някои от най-зашеметяващите плажни ивици в района. Тук ще откриете кристално чисти води и много пухкави пясъчни плажове.

Но ще намерите и един от най-необичайните плажове на Земята: Popcorn Beach (Playa del Bajo de la Burra или Плажът-пуканка).

Той се намира на остров Фуертевентура и има наистина уникален „пясък“, който наподобява пуканки, точно като тези, които бихте хапнали в киното.

Тези пуканки обаче всъщност не са пясък. Те са вкаменелости от корали, изхвърлени на брега и „поръсени“ с вулканична пепел, което им придава този ярко бял цвят и форма, наподобяващи пуканки.

5 скрити плажове-съкровища в Гърция, където ще избягате от лудницата СНИМКИ

Малките структури са известни като родолити, обяснява уебсайтът Hello Canary Island. Те „растат под вода с един милиметър годишно, така че ако са с размери 25 сантиметра, значи са израснали в продължение на 250 години“, се казва още на уебсайта, цитиран от T+L.

Туристическият портал отбелязва, че някои родолити „се оценяват на повече от 4000 години“. Въпреки че плажът не е нов, той привлича по-широко внимание благодарение на социалните медии. Ако искате да го посетите, това е доста лесно място за откриване, след като стигнете до Канарските острови.

Според Ferry Hopper, Playa del Bajo de la Burra е близо до град Коралехо в община Ла Олива. Най-лесно е пътешествениците да се разходят от Коралехо до най-близката зона с „пуканки“, като това отнема около час във всяка посока.

Едно много важно нещо, което трябва да запомните – можете да правите снимки с „пуканките“, но не и да ги вземате с вас вкъщи.

„Според някои източници, повече от 10 килограма корали изчезват от Popcorn Beach всеки месец“, пише уебсайтът Hello Canary Islands. „Жизненоважно е всички посетители на Popcorn Beach да помнят, че те не трябва да се носят вкъщи.