Пепи Еврото е обявен за национално издирване

Пепи Еврото е обявен за национално издирване

Бившият следовател Петьо Петров, известен с прякора Еврото, е бил обявен за издирване от МВР по искане на прокуратурата.
Това се случва часове след като държавното обвинение проведе акция в ресторант на столичния бул. „Черни връх“.

Според неофициална информация Петров се търси по дело за изнудване, образувано от районната прокуратура в София.

Издирването съвпадна и с интервю на бившата съпруга на някогашния следовател Любена Павлова пред „Антикорупционен фонд“. То е по темата със скандала „Осемте джуджета“, в който Петров бе посочен като главно действащо лице.

Акцията в София е проведена късно вечерта в понеделник. Тогава екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант на бул. „Черни връх“.

Aкцията е по разпореждане на Софийската районна прокуратура. Извършени са процесуални действия срещу две лица – известни бизнесмени.

Операцията е свързана с Петър Петров-Пепи Еврото и Размиг Чакърян-Ами. Според данни от Търговския регистър съвсем близо до ресторанта се намират седалищата на две от фирмите, в които има участие Чакърян. Едно от дружествата е „Интерпред Еврологистик“, което в продължение на 10 години извършваше фитосанитарния контрол на „Капитан Андреево“

Проверява се какви са връзките им с убития преди дни в ЮАР – Красимир Каменов-Къро.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров потвърди, че е проведена такава операция. Той допълни, че няма арестувани. Претърсванията са били на няколко адреса. Засега от полицията не дават повече информация. От прокуратурата също няма официално съобщение.

Размиг Чакърян е бил управител на зеленчуковата борса „Къра“ в столичния квартал „Слатина“, която беше собственост на Красимир Каменов.

Покрай скандалите около „Капитан Андреево“ се разбра, че фитосанитарният контрол на границата е изпълняван години наред от бившия бизнес партньор на Къро – Размиг Чакърян. А след това през 2022 г. от фирмата „Евролаб 2011“, за която разследване на сайта Bird намира връзка със смятания за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки. 

Къро минаваше за близък до Таки и доскоро се смяташе, че заедно контролират редица дейности на граничниья пункт „Капитан Андреево“. По неофициална информация в последните години обаче Къро и Таки са разделили бизнеса и са били в обтегнати отношения.