Оставиха в ареста изрода, убил майка си

Оставиха в ареста изрода, убил майка си

Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишния ученик в Професионалната гимназия по механоелектротехника Антон Василев, предава БТА.

Той бе задържан за убийството на майка си.  Тялото на 52-годишната жена бе открито в куфар в мазе на жилищния блок, в който семейството живеело на квартира. Трупът е бил в напреднал стадий на разлагане и само непоносимата миризма е станала причина за откриването му.

По време на днешното заседание прокурор Румен Петров заяви, че при първите два разпита на Василев той подробно е обяснил как е извършил престъплението. След като прекарал една нощ със съкилийника си, на третия разпит е отрекъл всичко и е обвинил за убийството на майка си нейния приятел.

Според прокурора има безспорни доказателства, че той е извършил престъплението. Експертиза ще установи как е настъпила смъртта на жената.

Младежът отрекъл да е посягал на майка си и твърди, че била паднала сама по стълбите към мазето на блока. Патоанатомите, извършили аутопсията обаче са категорични, че има следи от душене по шията. Нещо повече, подезичната кост на жената е счупена в опит да бъде спряно дишането ѝ чрез силно стискане.

За подобно тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днешното решение на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в съдебната зала обвиняемият каза, че ще обжалва мярката за неотклонение и желае да присъства на съдебното заседание. Служебният му защитник Валентина Недялкова посочи, че предстои да обсъди с обвиняемия неговата позиция и последващите действия.