Ново 20: ПП и ДБ с общи листи за изборите

Ново 20: ПП и ДБ с общи листи за изборите

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще имат общи листи не само на местните избори, но и на евентуалния предсрочен парламентарен вот през март-април, това потвърди Кирил Петков пред „Марица“.

Националният съвет на ПП на своето заседание в сряда вечер даде мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и всички други формации, които „работят за просперираща, справедлива и европейска България“, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната. Според наша информация за кметския вот не е имало никакви колебания в ПП. Повечето спорове са били за парламентарните избори, които се задават, но като цяло е надделяло мнението за общ фронт.

Идеята за коалиране беше предложена от ДБ още преди последните парламентарни избори, но тогава от „Промяната“ отклониха поканата с аргумента, че двете формации имат различен електорат и обединението няма да доведе до по-висок резултат.

Сега обаче Петков е категоричен, че се стяга голяма коалиция на очертаващото се в края на март или началото на април следващо явяване пред урните.

По-късно пред медии в парламента той потвърди, че има воля за обща коалиция на изборите не само с „Демократична България“, но и с други граждански движения. Петков определи бъдещите партньори като „добрите сили“.