Некролог на жив съдия бе разлепен из София

Некролог на жив съдия бе разлепен из София

Некролог на жив и здрав съдия е бил разлепен на няколко места около сградата на Наказателното отделение на Софийския районен съд на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, алармираха магистрати. Става дума за съдията Станислав Седефчев, като на некролога явно нарочно фамилията му е написана „Серефчев“, пише lex.bg

От Софийския районен съд съобщиха, че съдия Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график. „Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС са неистински, за което е сезирана Софийска районна прокуратура“, уточняват още от СРС.

В съда всъщност са разбрали за фалшивите некролози на техния колега от адвокати, които попитали какво ще стане сега с делата на доклад на Седефчев.

На некролога на съдията пише, че той е починал след продължително умствено заболяване. „Ти беше закрилник и приятел на циганите от „Христо Ботев“, „Факултето“, Захарна фабрика“ и „Филиповци“. Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше… Никога няма да те забравим – тебе и твоето д***! Почивай в мир!“, гласи текстът, а подписът е „От опечалените“.

От Софийската районна прокуратура съобщиха за „Лекс“, че по случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм. Разследването е възложено на Четвърто районно управление на полицията в София.

Това не е първият случай, в който се използва отвратителният прийом да се поставя некролог на жив юрист.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова.

През 2019 г. пък беше задържан Михаил Стефанов от Стара Загора, който надраска и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд.

Източник: Lex.bg