Не се страхувам от никой!

Не се страхувам от никой!

Главният прокурор Иван Гешев даде извънредна пресконференция след дълго отсъствие от публичното пространство.

Пред оператори и репортери той скъса приготвената си оставка, с което демонстрира готовност да продължи да изпълнява длъжността обвинител номер едно в държавата.

„Не се страхувам от нищо. Всички атаки срещу мен започнаха в мига, в който казах, че ако Владимир Путин дойде в България, той ще бъде арестуван и предаден на Международния наказателен съд. Дали е така – не знам. Тепърва ще се разследва и опитът за атентат срещу мен, който бе определен от някои хора като инсценировка“, заяви Иван Гешев.

„Не аз, а един премиер подаряваше кученца на Путин. Мисля, че беше каракачанска овчарка“, посочи главният прокурор, намеквайки, че не той, а Бойко Борисов е в близки отношения с Русия. (Борисов подари кученце на Путин, докато беше премиер, бел.ред.)

„Винаги съм работил само и единствено за държавата, за родината, за отечеството. Също така съм старомоден и държа на приятелствата“, каза Гешев.

„Мой приятел, близък до ГЕРБ, ми се обади и ми каза, че лицето Бойко Методиев Борисов го е попитал къде е семейството ми. И го е посъветвал да спра да говоря, бил съм първа, втора, трета новина. И това го подцених. Видях след това едно становище в БТА на моя заместник Боби – лицето Борислав Сарафов. Обадих му се, той ми каза, че много го е срам, но не е имал какво да направи. Каза ми: „Извинявай, но ме разбери…“. Започнах да калкулирам какво точно се случва и да си нареждам пъзела“, посочи Гешев.

„Каза ми че ситуацията е сложна и че някой трябва да изгори и това да бъде Ясен Тодоров. Всичко било само за пред медиите. В сряда разбрах, не от него, че е внесъл предложение във ВСС да бъде отстранен Ясен Тодоров, задето давал медийни изявления без негово разрешение. Не ми е известно самият Сарафов обаче да е искал разрешение за своите медийни изяви“, допълни обвинител номер едно.

„Получих смс от колега и приятел от Апелативната прокуратура. „Много съжалявам за това, което направих днес“. Звъннах му – какво е станало, за какво съжалвяваш? Той каза –  за становището. Накараха ме да пусна становище срещу теб. Кой те накара, попитах с изумление аз, уморен от часовата разлика. „Ами.. Борислав Сарафов“, отговори той.
Аз отвърнах, че това е простотия.

 

СНИМКИ: БУЛФОТО