Най-голямата ми мечта приключи

Най-голямата ми мечта приключи

Кристиано Роналдо излезе с първи пост в социалните мрежи след отпадането на родната му Португалия от Мондиал 2022. Иберийците загубиха с 0:1 четвъртфиналната битка срещу Мароко, като нападателят се появи в игра през втората част, но не успя да допринесе с нищо съществено. В своя Инстаграм Роналдо пише, че Световна купа с Португалия е била най-голямата му мечта.

„Спечелването на Световно първенство за Португалия беше най-голямата и най-амбициозна мечта в моята кариера. За щастие, спечелих много международни титли, включително с Португалия, но поставянето на името на страната ни на най-високото стъпало в света беше най-голямата ми мечта“.

„Борих се за това. Борих се здраво за тази мечта. В петте си изяви, които направих на Световни първенства за 16 години, винаги бях със страхотни играчи и подкрепян от милиони португалци, и дадох всичко от себе си. Оставяйки всичко на терена. Никога не съм обръщал гръб на битката и никога не съм се отказвал от мечтата“.

„За съжаление, вчера мечтата приключи. Не си струва да реагирате горещо. Просто искам всички да знаете, че много се каза, много се изписа, много се спекулира, но отдадеността ми към Португалия не се е променила нито за миг. Винаги съм се борил за целта на всички и никога не бих обърнал гръб на колегите и страната си“.

„Засега няма какво повече да кажа. Благодаря ти, Португалия! Благодаря ти, Катар! Мечтата беше хубава, докато траеше… Сега се надяваме, че времето ще бъде добър съветник и ще позволи на всеки, сам да си направи изводи“, написа Кристиано.

Снимка: Instragram