Мъж прегази дете след това роднините го убиха от бой

Мъж прегази дете след това роднините го убиха от бой

57-годишен шофьор е блъснал смъртоносно 6-годишно дете на пътя в района на с. Прилеп, Бургаско.

Последвала е саморазправа от роднини на жертвата, след която шофьорът е открит мъртъв. За инцидента съобщи говорителката на ОДМВР в Бургас Цветелина Рандева.

Пристигналата на мястото на инцидента полиция само е регистрирала смъртта на водача.

Към 15:19 в понеделник в РУ на МВР в Сунгурларе е получено съобщение за пътен инцидент в района на с. Прилеп, при който товарен автомобил, с варненска регистрация, управляван от 57 годишен мъж от Аксаково е блъснал 6-годишно момченце от с. Везенково.

Предполага се, че детето е излязло внезапно на пътното платно за да пресече. Момченцето загинало на място.

Веднага след произшествието на мястото на катастрофата започнали да се събират близки роднини на загиналото дете, които имали празненство наблизо.
По думите на свидетел, който е спътник на 57-годишния шофьор на камиона, с мъжа започнала саморазправа. Самият свидетел успял да избяга и да стигне със случаен транспорт до село Прилеп, където успял да се обади на тел. 112.

Полицаи тръгнали към мястото на саморазправата, но когато пристигнали констатирали смъртта на шофьора.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача. До приключване на огледа пътят през Ришкия проход е затворен. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Регулирането на движението се осъществява от служители на „Пътна полиция“ при Районно управление – Сунгурларе.