Мел Гибсън на 67! Живот като на кино- безкраен талант, 9 деца и битка с алкохолизма

Мел Гибсън на 67! Живот като на кино- безкраен талант, 9 деца и битка с алкохолизма

Той е добър актьор, изключителен режисьор и продуцент, но и една от най-противоречивите личности в Холивуд.

Познаваме го от невероятния успех на „Смело сърце“ и „Смъртоносно оръжие“ в края на миналия век, но обвиненията в домашно насилие, шофиране в нетрезво състояние и расизъм го поставиха в „черния списък“ за много дълго време.

Честит рожден ден, Мел Гибсън!

Това е Мел Гибсън, който на 3 януари празнува своя 67-и рожден ден. Той е човек, страдащ дълго от алкохолна зависимост, но и личност, показала как благодарение на таланта си можеш да излезеш и от най-дълбоката дупка

Гибсън постига отличие и на друг фронт – списание „People“ започва да връчва наградата за „Най-секси мъж“ на планетата и първият приз попада в ръцете на актьора, припомня „Булевард България“.

След като се появява в няколко филма, предизвикали лоша реакция от страна на публиката в началото на 90-те, Мел Гибсън решава да се захване със своя продукция. Най-известният му проект и до днешна дата е военната драма от 1995 „Смело сърце“, в която той не само е продуцент и режисьор, а играе и главната роля.

Разказана е историята на шотландския войник Уилям Уолъс, който повежда своите сънародници към бунт за освобождаване на страната от тиранията на английския крал Едуард Първи.

„Смело сърце“

„Смело сърце“ прави абсолютен триумф на „Оскарите“ и печели две награди, включително за най-добър филм. Гибсън е избран за най-добър режисьор от Американската филмова академия, печели същия приз и на „Златните глобуси“.

Все повече обаче роденият в Ню Йорк актьор се наслаждава на работата си като режисьор. Отново сяда на стола зад камерата – този път в амбициозния проект „Страстите Христови“ (2004).

Блокбъстърът влиза в заглавията на медиите заради противоречивото представяне на Христовото разпване на кръста.

Гибсън, който е вярващ католик, тогава обяви, че Светият дух се е вселил в него и сам той е режисирал филма: „Аз просто пренасочвах трафика“.

С последната си съпруга, от която има бебе. Девето по ред дете. Жена му се казва Розалинд и е с 35 години по-млада от него

Малко след това Гибсън попада в заглавията по не толкова добри причини. Той е обвинен в антисемитски прояви и расизъм, а също така се признава за виновен, че е шофирал в нетрезво състояние.

Актьорът няколко пъти споделя, че алкохолизмът е „вроден“ в семейството му и че е започнал да пие на 13 години. Когато полицаите го спрели в Калифорния с няколко промила в кръвта, той казал: „Животът ми приключи“, пише Variety.

Получи три години пробация, като трябваше задължително да посещава срещи на „Анонимните алкохолици“ и да премине обучение. Освен това призна, че е направил и изказвания, които могат да се характеризират като реч на омразата срещу евреите.

Всичко това го постави в „черния списък“ на Холивуд и за няколко години той сякаш изчезна.

С първата си жена – Робин Мур имат 7 деца. Бяха заедно над 30 години.

Личният живот на Мел Гибсън също е низ от върхове и падения. През 1980 той се жени за Робин Муур. Двамата имат седем деца, но се развеждат през 2009. Преди около десет години актьорът започна да излиза с руската певица Оксана Григориева, като двамата имат едно дете, но също вече са разделени.

Григориева обвини Гибсън в домашно насилие, а той се призна за виновен. Получи тригодишна пробация и бе принуден да изпълнява обществено полезен труд.

От 2014 той живее с 35 години по-младата от него Розалинд Рос (заедно на снимката) и преди 4 години тя роди деветото му дете – Ларс Джерард.