Манол Пейков стана „Мъж на годината“

Манол Пейков стана „Мъж на годината“

Депутатът от коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ Манол Пейков спечели приза за „Мъж на годината“ 2022 г, който „Дарик“ радио връчва всяка година.

Номинирани за наградата бяха Веселин Георгиев и Милко Михалков (заради спасяването на малкия Сашко от Перник), както и Алберт Попов (заради постижението му на Световната купа по ски алпийски дисциплини, каквото България не е имала от 39 години насам).

Номинацията си за наградата Манол Пейков получи заради активната му доброволческа дейност за събиране на финансова и материална помощ за пострадалите от войната хора в Украйна, и от земетресенията в Турция и Сирия.

Той даде 50 ст. на водещия на церемонията Драгомир Симеонов, с които да си откупи наградата – сабя.

Тази година бе поставен рекорд – 79% от всички гласували са посочили едно име„, каза Христо Христов, изпълнителен директор на „Дарик“ радио, обявявайки името на Манол Пейков като победител.

По време на церемонията бяха раздадени и специални награди на Стефан Димитров, Ицко Финци и традиционната женска награда в мъжкия конкурс – „Мис тв чар“, която отиде при Бесте Сабри от bTV. „Жалко, че баща ти не е сред нас да те види – би се гордял с теб“, написа във фейсбук Божана Апостолова, издател и директор на издателска къща „Жанет 45“.