Любена Павлова се „разболя“ и се покри

Любена Павлова се „разболя“ и се покри
Любена Павлова, бившата жена на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, не се е явила на днес в Софийската градска прокуратура, както беше призована.
Това предава“Сега“ от свои източници в държавното обвинение.

Адвокатката на Павлова е пратила уведомление в прокуратурата, че клиентката ѝ се намира в частна столична болница.
Публично известно е, че Павлова е бременна и вероятно и с това е оправдано днешното ѝ неявяване. Тя беше призована, за да ѝ бъде предявено обвинението във вещно укривателство, повдигнато по-рано през седмицата във връзка с аферата „Осемте джуджета“.
Павлова има наложена забрана да напуска страната.

Във вторник тя, бившият следовател, а сега укриващ се адвокат Петьо Петров (предполага се, че той е в Дубай) и прокурорът Дилян Деянов бяха обвинени по делото „Осемте джуджета“. Днес за предяване на обвинението в прокуратурата с адвокат се е явил Деянов. Той е отказал да дава обяснения, предава „Сега“.

Деянов е обвинен, че на 18 февруари 2020 г., когато е бил спецпрокурор, е нарушил служебните си задължения, като с постановление е върнал иззети веществени доказателства – златни монети, на лице, на което по закон е нямало как да бъдат върнати – Илия Златанов. Обвинението на магистрата е за длъжностно престъпление.

Петьо Петров и бившата му съпруга са обвинени, че на 23 март 2020 г. в София, в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез длъжностно престъпление. Тяхното обвинение е за вещно укривателство, което се наказва с от една до шест години затвор.

От съобщението на прокуратурата се разбра, че Петров е търсен на известните в страната адреси. За него има и издадено постановление за 72-часово задържане. Не става ясно обаче колко точно са монетите и на каква стойност са. 

Но се разбира, че първото обвинение на Петров – за принуда, по делото, което неотдавна стартира Софийската районна прокуратура, е отменено. Въпросното дело е иззето от градската прокуратура и е установено, че Петров е привлечен като обвиняем при липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата. От съобщението не става ясно дали цялото дело е прекратено, или само са свалени обвиненията на Петров.