Лекарка показа най-ужасяващ случай в практиката си

Лекарка показа най-ужасяващ случай в практиката си

Д-р Александра Манолова, която е част от екипа на клиника за естетична, орална и лицево-челюстна хирургия, разкри кой най-кошмарният случай в дългогодишната ѝ практика.

Става дума за пациентка, която получава буци по устните след поставяне на филър в козметично студио. Вместо с оформени и по-плътни устни жената се сдобива с бучки, подобни на грахови зърна.

Ето и разказа на д-р Манолова отAllure Clinic

„Представям ви най-трудния случай на разграждане в практиката ми!

Пациентката дойде при нас с оплакване за твърди буци в и около устните, но това, което видяхме на живо, шокира дори и нас. Филърът беше капсулован, твърд, с наподобяваща гранулом текстура. Поставеният продукт е с неизвестен произход.
Четири разграждания по-късно успях да премахна всички топчета, буци и миграции. Процесът беше дълъг и труден, но търпението и доверието, за което благодаря на моята пациентка, се отблагодариха и крайният резултат е възвръщане на първоначалното състояние – нормална тъкан без остатъчен филър. След последното разграждане с хиалуронидаза, изчакахме 20 дни и поставихме Amalian SF 20, с който оформихме красиви и симетрични устни. Усмивката и щастието в очите на това прекрасно момиче ме карат ежедневно да бъда благодарна за работата си“, казва д-р Манолова.