Кристиян Христов направи самопризнания за извършени престъпления (ВИДЕО)

Кристиян Христов направи самопризнания за извършени престъпления (ВИДЕО)

Признания за сериозни престъпления – побои и палеж, поръчвани и организирани от корупционната група „Осемте джуджета“, е направил пред камерата на bTV Кристиян Христов, преди да бъде арестуван на 31 май пред БТА, минути преди да даде пресконференция. Заявява, че решил да говори сега от страх за живота си.

Интервюто е взето онлайн от Марин Николов часове преди да бъде задържан Христови беше излъчено в предаването „120 минути“ по bTV в неделя.

„Аз съм Кристиян Христов. Станах известен покрай скандала „Осемте джуджета“. Притеснявам се за здравето и живота си. Вие бихте могли да дадете гласност, защото би могло да се случи така, че да ме арестуват, да ми образуват много дела и след това вече ще бъде много късно да споделя какво всъщност се е случило.“

„Бях студент в НСА. Дойде при мен един мой приятел, който ми е съименник и ме попита дали искам да участвам в протест. Аз попитах за какво е този протест. Тогава беше за правосъдни реформи. Протест, организиран от Любена Петрова, т.е. това беше контрапротест на протеста на „Правосъдие за всеки“. Има няколко протеста, в които съм участвал, включително и в протеста пред ВСС срещу агнешките главички. Това са протести, организирани от Любена Петрова. Срещу заплащане. Парите, за които аз участвах, бяха по около 100 – 150 лв. за протест“.

Христов разказва, че постепенно се сближил със семейство Петрови. И започнал да изпълнява техни задачи като момче за всичко. Първо за пари, а после по принуда

„Моята шефка всъщност беше Любена Петрова. Петьо Петров всъщност хапваше, пийваше, прибираше се и си лягаше. Имахме в офиса на Позитано един служител, юрист беше момчето; Тя се съмняваше в него, че той е предател. Един ден дойде при мен и ми каза, искам да пребиеш въпросното момче, да му счупиш краката. Аз казах, че няма как да го извърша това нещо, тя тогава ми заяви „твойте или неговите крака, ти избираш“. След още куп заплахи, аз се съгласих да го организирам това нещо. Намерих момчета, които го свършиха. Свършиха това нещо, пребиха го.

Снимах разни хора, като Любена ми обясняваше, че това са хора, които са сбъркали и т.н. В последствие аз дочух, че снимам магистрати, политици, и служители на МВР. Снимам ги в срещи, които не би трябвало да са. Започнах да ходя и в ресторант „Осемте джуджета“ с нея. Там аз и други момчета станахме свидетели на многократните посещения на Иван Гешев, преди да бъде избран за главен прокурор, на други магистрати, които не мога да назова по име, но като ги видя ще се сетя.“

Христов разказва, че във ВИП помещението на ресторант „Осемте джуджета“ е имало монтирана скрита камера, която заснемала срещите на Любена и Петьо с магистрати, както и „плащания“ към магистрати. Детайли и имена в момента на проведеното интервю Христов не даде с обещанието, че тях ще разкрие „по-късно“.

Петрови предложили на Христов да му прехвърлят асансьорните дружества на бизнесмена Златанов, разказва той срещу около 30 000 лв.

На образуваната преди няколко години прокурорска проверка по случая Осемте джуджета Кристиян е разпитан. „Дал съм грешни показания отново под натиск, лъжесвидетелствал съм под натиск. Защото ще умра, защото нещо ще се случи с мен, защото няма да спя спокойно и куп други заплахи“, твърди той.

Пред bTV Кристиян Христов повтаря, че изнесеното дотук не е всичко и обещава да разкаже още факти в бъдеще. Часове по-късно обявява пресконференция, а преди да я осъществи, е задържан и отведен.

bTV потърси и Любена Павлова, която Кристиян посочи като основен виновник за принуда и заплахи срещу него:

„Кристиян Христов е незначителен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров. Той лъже. През 2017 г. аз родих дете и се посветих на него. Несериозно е Христов да твърди, че една петдесет килограмова жена го е заплашвала да извършва каквото и да било. Смятам, че Кристиян е накаран от бившия ми съпруг да атакува мен, след като вече разказах в интервю за схемите му“, казва в своя защита бившата съпруга на Петьо Петров.

Така Кристиян и Любена, две фигури от кръга на издирвания Петьо Петров, проговарят по едно и също време. Единият герой от „Осемте джуджета“ свидетелства срещу Гешев, другият срещу Сарафов.

„Иван Гешев, когато е идвал, а и други, почти всеки път си е тръгвал с торбички, в които носи нещо. Г-н Сарафов аз лично не съм го виждал в заведението“, казва Христов.

Обратното твърди Любена: Гешев не е идвал в ресторанта. А за Сарафов казва: „Идваше редовно, един, два, три пъти седмично, аз не съм седяла там по цял ден, но идваше редовно. Рядко със семейството си. Не са идвали заради хубавата храна. Идваше по работа. Идваха за пари, дали да оставят, дали да вземат.

По телефона зам.-главният прокурор Сарафов нарече думите по свой адрес инсинуация:
„Всичко което тя казва е плод на дълбоката колаборация между Любена и Иван Гешев. Очевидна е фиксацията върху мен. На тези снимки, на които ме насадиха аз отивам там по покана на Гешев, който казва, ела да се видим; Аз отивам там с г-жа си и малкия си син, мислите ли, че бих отишъл там със съпругата си и с моя малък син.“

На форума, посветен на трансграничната престъпност в Бургас главният обвинител отказа да коментира твърденията, че е посещавал заведението на Петьо Петров.