Кралят на футбола е в тежко състояние

Кралят на футбола е в тежко състояние

Великият футболист Пеле се намира в тежко състояние и в Бразилия се опасяват, че това са последните му дни.

Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, след като химиотерапията за рак на дебелото черво спря да дава очакваните резултати.

82-годишният Пеле, който е смятан за един от най-великите футболисти на всички времена, беше приет в болница във вторник, за да се преоцени лечението му от рак и по-късно беше диагностициран с респираторна инфекция, според медицинските доклади.

Folha de S. Paulo съобщи, че химиотерапията вече е спряна и че Пеле е под палиативни грижи, лекуван само за симптоми като болка и задух.

Неговият мениджър и болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло не отговориха веднага на исканията за коментар.

В медицински доклад, публикуван в петък, се казва, че Пеле е имал адекватен отговор на антибиотично лечение и е в стабилно състояние „с общо подобрение на здравословното състояние“.

През септември 2021 г. му беше отстранен тумор от дебелото черво и редовно се лекуваше в болница.
Пеле каза в публикация в Instagram в четвъртък, че е в болницата за „ежемесечно посещение“ и благодари на поддръжниците си за положителните съобщения, които е получил.

Бившият нападател на Бразилия, Сантос и Ню Йорк Космос публикува снимка на лицето си, прожектирана върху сграда в Катар, където се провежда Световното първенство, до съобщение, което гласи: „Оздравявай скоро“.

Табела със същото послание беше изложена от бразилски фенове на стадион Лусаил в петък преди загубата на националния отбор с 1:0 срещу Камерун.

Приятели, в болницата съм на месечно посещение. Винаги е хубаво да получаваш положителни съобщения като това. Благодаря на Катар за тази почит и на всички, които ми изпращат добро настроение! 🇧🇷