Коя е баба Стойна, на която всички се подиграха?

Коя е баба Стойна, на която всички се подиграха?

От вчера в социалните мрежи циркулира снимката на баба Стойна, която организира жива верига пред Паметника на съветската армия. Монументът скоро ще бъде демонтиран, което възпламени гнева на редица симпатизанти на БСП и „Възраждане“.
Столична община бе обстрелвана с яйца и червена боя заради решението на местния парламент да премести паметника.

Баба Стойна бе една от най-активните на протеста при самия монумент. Кадърът на агенция „Булфото“ бързо се разпространи в мрежата.

Но коя е всъщност пенсионерката.

Оказва се, че баба Стойна е една от най-активните в протестите срещу ГЕРБ през януари 2020 г. Жената се оплака пред партийната телевизия на БСП, че е била репресирана от полицията, след като телевизията на социалистите излъчи интервю с нея, в която тя нарича Бойко Борисов „боклук“. 

„Омръзна ми от полиция в този живот. Разправят се с мен, за да ми затворят устата. Не виждат ли, че нямам един зъб. Нямам пари за лекар, нямам пари за хляб. Прокудиха в чужбина младите, не искат нас, старците. Борисов иска само к*рви!“, изцепи се пенсионерката пред медиите. 

Вчера, заради активното си участие в живата верига пред паметника, баба Стойна стана обект на подигравки и от умно-красивите партии. 

Различни майтапи и шеги с нейната снимка споделят върли привържденици на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Което си е политически парадокс, при все, че БСП на Корнелия Нинова бе част от кабинета „Петков“. 

СНИМКИ: БУЛФОТО