Класната на Тошко Йорданов проговори

Класната на Тошко Йорданов проговори

Класната на Тошко Йорданов и негова учителка по литература в Националната гимназия за древни езици и култура (НГДЕК), се отказа публично от него. Със свой кратък емоционален пост във Фейсбук достолепната г-жа Стамена Димова заклейми предателството на Тошко и решението на „Има такъв народ“ да бламират правителството с удобния, но нереален мотив „Македония“.

Ето какво написа дамата, която е пенсионерка от години:
„Не че има някакво значение… Но днес, под небето се отказвам за първи път в живота си, от свой ученик…Позорно е… Пред небето и съвестта си. Съжалявам за всяка дума, която съм похабила пред него… Съжалявам… Отказах се!“

Стамена Димова е легендарен преподавател в НГДЕК, известна още като Класическата гимназия. Именно там е учил и Тошко Йорданов, след като идва в столицата като ученик. От същия випуск е и Иво Сиромахов, с когото са най-близки приятели от деца. Председателя на БСП Корнелия Нинова, която също е възпитаник на НГДК, е от по-горен клас.

„Стамена Димова е изключително достолепна и фина жена, беше аристократ дори в годините на соца, когато беше преследвана от режима заради баща си, съден от Народния съд. Учудени сме, че си е позволила публично да се отрече от свой ученик, въпреки че е имала доста разочарования. Смятайте колко е огорчена, за да стигне дотам“, коментират втрещени възпитаници на Класическата гимназия.

„Вие сериозно ли ме питате какво е казала за мен учителка, която не съм виждал сигурно от 30 години?! Съжалявам, но имам доста по-важна работа от това да коментирам подобни глупости… Жената е доста възрастна, на години, нормално е да е по-емоционална и да е недобре информирана“. Така, с опит за снизхождение, коментира тази вечер Тошко Йорданов думите на класната си ръководителка Стамена Димова.

От контра репликата на Тошко Йорданов се подразбира, че той едва ли се е трогнал особено от клетвата на достолепната си преподавателка. Стамена Димова е на 89 години и е напълно в част с политическата обстановка в страната, въпреки опита на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ да я изкара едва ли не изкукала.