Какво се случва с носа на княгиня Калина? (СНИМКИ)

Какво се случва с носа на княгиня Калина? (СНИМКИ)
Преди операциите. Снимка: БУЛФОТО

Всяка публична поява на княгиня Калина предизвиква истинско недоумение сред публиката, а екстравагантността й граничи със скандал. От 20-тина години щерката на Симеон II показва все по-изтънен и чип нос, а интриганти я сравняват ту с обезобразения от пластични операции поп крал Майкъл Джексън, ту със злодея Валдемор от фантастичната сага „Хари Потър”, който няма нос и прилича на змия.

Причината носът на Калина да пострада жестоко обаче се оказа не мания по пластични операции, както често пише и родната, и испанската жълта преса, а тежка лекарска грешка, допусната в далечната 1999 г. Това поне твърди мъжът на Калина – Китин Муньос пред испанското сп. „Ола”.

За първи път Калина Сакскобургготска се появи с опериран нос на сватбата си с мореплавателя Антонио Муньос Валкарсел, по-известен като Китин, през 2002 г. в резиденция „Царска Бистрица”. Издокарана в българска национална носия, царската щерка за първи път озадачи с несполучливата си ринопластика. Оттогава Калина изглежда все по-измъчена и болнава, а испанските издания буквално се подиграват на царската щерка. Съпругата на пътешественика Китин Муньос се превърна в лесна мишена на местните таблоиди, които след всяка нейна публична поява гадаят дали изчезващият й нос се дължи на намесата на калпав хирург или на злоупотреба със забранени субстанции. Тъй като кокаинът се смърка през ноздрите, честата му употреба може да разруши носната преграда и необратимо да я увреди. Самата Калина избягва да се появява на публични места именно заради втренчените погледи, които понася. Принцесата предпочита да стои далеч от прожекторите, въпреки че испанските папараци редовно я преследват по петите.

Заради многобройните лъжи за пластичните операции, на които Калина се е подлагала, нейният съпруг Китин реши да наруши дългогодишното мълчание и да сложи край на зловредните коментари. Мъжът на българската принцеса с неохота разкри истинската причина за проблемите на Калина с носа й.

„Касае се за медицински проблем. Когато е била в колежа на 8 години, тя си е счупила два зъба. През 1999 г., докато изучава изкуство в Лондон, Калина отишла при зъболекар, който да облече проблемните резци. За лош късмет обаче зъболекарят е пробил твърде много основата на челюстната кост и я е увредил необратимо”, разказва Муньос.

„Може би нашата грешка е, че не съобщихме това по-рано, тъй като става дума за строго личен въпрос. Но пък допуснахме да виждаме как се омаловажава и фриволизира един толкова сериозен здравословен проблем”.

Последната обществена поява на цялото царско семейство бе преди по-малко от месец в храм-паметника „Александър Невски“. Тогава всички заедно се помолиха и запалиха свещички на Великденската литургия, която бе отслужена в храма.

Снимки: БУЛФОТО